Anička Slováčková promluvila o rakovině: Spousta nemocí je psychosomatická, tělo jednou řekne dost

19. října 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Anička Slováčková. Foto: Instagram / anna_julie_slovackova

Minulý rok byl pro Aničku Slováčkovou (25) tím zatím nejhorším. Lékaři talentované zpěvačce a herečce diagnostikovali rakovinu prsu a situace byla opravdu vážná. Nakonec naštěstí všechno dobře dopadlo a nemoc se podařilo porazit. Nyní Anička prozradila, co podle ní problémy vyvolalo. 

Říjen je mezinárodním měsícem boje proti rakovině prsu a podpory lidí, kteří s ní bojují. V rámci osvěty o této nebezpečné nemoci se rozhodla promluvit o své vlastní zkušenosti také česká herečka a zpěvačka Anna Julie Slováčková. Dcera Dády Patrasové (64) a Felixe Slováčka (77) promluvila o své nemoci v talkshow Face To Face na Televizi Seznam.

“Já jsem od malička byla nervák a stresař a všechno jsem si vždycky hodně brala. Jsem strašnej cíťa. Jednou na mě někdo zatroubí, když nevyjedu hned, jak se rozsvítí zelená, a já to v sobě mám celý týden. Já si v sobě tyhle ošklivé věci bohužel nechávám asi víc, než je zdravé,” popsala zpěvačka.

Ta je přesvědčená, že právě stres byl velkým faktorem při rozvoji její nemoci. Nikdo jiný z rodiny totiž stejnou diagnózu neměl. “Jsem přesvědčená, že spoustu těch nemocí je vlastně tvořená psychosomaticky, ať už je to rakovina, nebo něco jiného. To tělo jednou řekne dost, už musíš začít žít jinak, jinak to prostě nejde,” uvedla Anička.

O tom, jak správně provést samovyšetření a čemu věnovat pozornost informuje fanoušky například na svém Instagramu.

Foto: Instagram / anna_julie_slovackova; archiv Frekvence 1

Celebrity - další články

Doporučujeme