Artur Štaidl dorazil na premiéru seriálu o jeho mamince Ivetě Bartošové. Bez jeho svolení by projekt nevznikl

6. května 2022·Celebrity·Barbora Turková

Artur Štaidl (Zdroj: Profimedia)

Včera proběhla slavnostní premiéra nové třídílné minisérie Iveta, která vypráví příběh o jedné z nejslavnějších českých zpěvaček Ivety Bartošové (†48). Na premiéru dorazil i její syn Artur. Co o seriálu prozradil? Informaci uvedl web Tn.cz.

Scénáristovi a režisérovi Michalu Samirovi, který seriál o Ivetě Bartošové točil, bylo jasné, že pokud se chce do projektu pustit, musí se spojit s rodinou. Tou je syn zpěvačky Artur, který s natáčením souhlasil. „K souhlasu k natáčení mě přesvědčilo několik věcí. Bylo mi sympatické, že za mnou režisér a scénárista Michal Samir přišel osobně, aby mi po letech svých rešerší osobně prezentoval svou představu, a přesto byl vše ochoten položit, pokud bych nesouhlasil,“ svěřil se Artur.

View this post on Instagram

A post shared by Voyo.cz (@voyo_cz)

Líbilo se mu, jak projekt k postavě jeho maminky přistupoval. Sdělil mi, že jeho záměrem není postavit mé matce pomník, ale dovyprávět příběh, který se k mamince postaví jako k člověku se všemi jeho klady i zápory. To mě oslovilo,“ dodal. Sám přiznal, že číst scénář pro něj nebylo úplně jednoduché. Otvíral staré rány. „Bylo to občas obtížné čtení, ale vždy byl dodržen slib, že je to seriál o lidech, kde nikdo není ten dobrý nebo zlý. Nemyslím, že svět takový je,“ řekl.

Artur dorazil i na premiéru do pražské Lucerny. V lóži vedle něj usedla i sestra Ivety Ivana. Po delší době se tak naskytl dojemný pohled na blízkou rodinu zesnulé zpěvačky. A bylo na nich vidět, že se rádi vidí. Artur neskrýval nadšení, to Ivana byla z pozornosti fotografů maličko nervózní. Bez jejich svolení by ale seriál vůbec nevznikl. Minisérie Iveta bude k vidění na Voyu už od pátku.

Celebrity - další články

Doporučujeme