Bohemian Rhapsody a chyby: Jak ve skutečnosti proběhlo seznámení s kapelou nebo s Mary Austin

3. června 2021·Celebrity·Barbora Turková

Film Bohemian Rhapsody (Zdroj: se souhlasem Twentieth Century Fox Film Corporation)

Životopisný snímek Bohemian Rhapsody trhal v roce 2018 rekordy. Herec Rami Malek, který si zahrál hlavní roli Freddieho Mercuryho za něj právem získal Oscara i Zlatý Glóbus. V jakých momentech se film liší od reality a co všechno natáčení provázelo.

Film samozřejmě nekopíruje přesně realitu, ale některé věci se opravdu s opravdovým životem legendárním životem skupiny Queen rozcházejí. Věrní fanoušci proto byli rozhořčení, když snímek viděli. Rozchází se třeba, jak se seznámili členové Queen Brian Maye a Roger Taylor s Mercurym. Ten měl jít po koncertě skupiny Smile za nimi a žádat je, aby ho vzali mezi sebe. Pravda je ale taková, že Mercury poznal oba dva muže na vysoké škole a s Mayem sdílel před vstupem do skupiny i byt.

View this post on Instagram

A post shared by Bohemian Rhapsody (@bohemianrhapsodymovie)

Chybná je Mercury choroba. Respektive ne samotná choroba, ale její načasování. Ve snímku je Freddiemu diagnostikován virus HIV ve chvíli, kdy prochází nejhorším stádiem deprese. Diagnóza mu otvírá oči, vrací se zpět ke skupině, mění svůj životní styl a věnuje se těm, kteří ho mají nejraději. To ale zásadně mění jeho chování. Ve skutečnosti se zpěvák kapely o své nemoci dozvěděl až v dubnu 1987, tedy dva roky po show Live Aid.

Rozdílný je i příběh dvou velmi důležitých lidí v životě slavného zpěváka – Jima Huttona a Mary Austin. Ve filmu se Freddie s Jimem potká na jednom ze svých nezřízených večírků. Jim je zde číšníkem, který uklízí po hostech. Pěvecká legenda se ho pokusí svést, ale číšník odmítne s tím, že tu pro něj bude až tehdy, kdy si bude víc vážit sám sebe. Ve skutečnosti byl Jim kadeřník a s Freddiem se seznámil v nočním klubu. Pravdou je ale, že jakmile Freddie vnitřní klid našel, Huttona vyhledal, a ten s ním skutečně zůstal až do úplného konce.

I Mary Austin byla pro zpěváka velmi důležitá. Na plátně se potkali na koncertu skupiny Smile. V reálnu se ale seznámili až v době, kdy byla zformovaná skupina Queen, a Mary byla původně přítelkyní Maye. Freddie se ho prý zeptal, jestli Mary může pozvat na rande.

View this post on Instagram

A post shared by Bohemian Rhapsody (@bohemianrhapsodymovie)

Celebrity - další články

Doporučujeme