Britská rodina má nového prince a princeznu. Archie a Lilibet od Harryho mají tituly

10. března 2023·Celebrity·Redakce

Princ Harry, Meghan Markle, Lilibet. (Foto: Profimedia)

Oficiální stránky královské rodiny oznámili nové tituly dětí prince Harryho a Meghan. Archie a Lilibet tituly princ a princezna zatím nepoužívali, protože na přání rodičů žili v ústraní. Na slavnostní křest nové princezny ale nikdo z královské rodiny nepřijel. Informaci přinesl BBC.

Od čtvrtka má britská královská rodina novou princeznu a prince. Webová stránky Buckinghamského paláce tak titulují děti Harryho a Meghan. Na přání rodičů Archieho a Lilibet označoval jen jako pána a slečnu. To platilo díky pravidlům do smrti královny Alžběty II (†96). Ty nastavil v roce 1917 král Jiří V a podle nich pravnoučatům panovníka se automaticky nepřiznávalo postavení prince a princezny. 

Minulý týden se konal křest Lilibet, který vedl John Harvey Taylor, losangeleský biskup Episkopální církve USA, která spadá pod svaz anglikánských církví. V prohlášení o křtu o své dceři Harry s Meghan poprvé promluvili jako o princezně, o čemž prý předem informovali krále Karla III. a on s tím souhlasil. Kmotrem nové princezny se stal herec Tyler Perry, jméno kmotry známé není.

Celá královská rodina na křest navíc dostala pozvánky, ale do Kalifornie, kde vévoda a vévodkyně ze Sussexu žijí, nedorazili. To ostatně není žádným překvapením, vzhledem k tomu, že vztahy mezi Harrym a jeho rodinou na ostrovech jsou poslední roky velmi napjaté. Pár ale dostal pozvánku na korunovaci Karla III., zatím se prý ale nerozhodli, zda dorazí.

Celebrity - další články

Doporučujeme