Čas nic nezastaví. Legendární tenista Roger Federer ukončí kariéru, čekají ho poslední zápasy

15. září 2022·Celebrity·Barbora Turková

Roger Federer (Zdroj: Profimedia)

Po Sereně Williams končí kariéru další tenisová legenda. Tentokrát se jedná o Švýcara Rogera Federera. Bývalá světová tenisová jednička a dvacetinásobný grandslamový vítěz se rozloučí na Laver Cupu. Informoval o tom na svých sociálních sítích.

Vyhrál dvacet grandslamů, byl prvním hráčem světa, je a bude tenisovou ikonou a legendou. Vleklé problémy se zdravím ale donutili tenistu Rogera Federera k zásadnímu rozhodnutí. Na Laver Cupu, který se odehraje příští týden v Londýně, se rozloučí se svou bohatou tenisovou kariérou. Fanoušci se těšili na návrat krále, ale comeback Švýcara nebude trvat dlouho.

Pro návrat do vrcholné formy jsem udělal všechno, ale tělo mi dalo jasnou odpověď. Je mi 41 let, za 24 let jsem odehrál více než 1500 zápasů a tenis mi dal víc, než jsem vůbec kdy snil. Teď jsem poznal, že je čas ukončit mou kariéru,” napsal Federer v prohlášení, které umístil ve čtvrtek odpoledne na své sociální sítě. Jeho poslední akcí na okruhu ATP bude Laver Cup, kde nastoupí v Týmu Evropy po boku Novaka Djokoviče, Rafaela Nadala a Andyho Murrayho. Tedy po boku svých kolegů, kteří se společně s ním řadí mezi nejlepší tenisty světa.

View this post on Instagram

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer)

Federa trápila zranění v posledních třech letech. Na konci minulého roku podstoupil třetí operaci kolena a mnozí pochybovali, že se ve svých 41 letech vrátí zpět na kurty v plné síle. A pochyboval zřejmě i on sám. Na sociálních sítích poděkoval své ženě Mirce, dětem, svému týmu, tenisovým soupeřům a fanouškům. Má za sebou zřejmě nejtěžší rozhodnutí v tenisové kariéře, ale jak sám připustil, i když se snažil vrátit se k milovanému sportu, zdraví už mu to nedovoluje.

Tenista se podrobil třem operacím, v roce 2020 odehrál pouze šest zápasů, loni třináct. Na kurtech se jeden z nejlepších sportovců všech dob objevil naposledy v loňském roce na svém milovaném Wimbledonu, kde prohrál s Polákem Hubertem Hurkaczem 0:3 na sety.

Celebrity - další články

Doporučujeme