Čert Uriáš Jiří Dvořák nemá rád Vánoce. Jako dítě by je nejraději vymazal

25. prosince 2022·Celebrity·Redakce

Anna Dvořáková a Jiří Dvořák. (Zdroj: Profimedia)

Charismatický herec Jiří Dvořák se svěřil Aplausin.cz, že Vánoce nemá rád a začal je nějak vnímat, až když se mu narodila dcera. Díky ní dnes už Vánoce slaví, ale jako malý kluk by je prý nejraději vymazal. Proč tomu tak je?

Je celkem paradox, že herec, který bravůrně zahrál čerta Uriáše – jednu z hlavních rolí jedné z nejkrásnějších českých vánočních pohádek Anděl Páně, nemá Vánoce příliš v lásce. Dnes už je nějakým způsobem slaví. “Dělám rybí polévku, salát, kapra. Zatím nepeču. Dárky nechávám většinou na poslední chvíli, pár dní před Štědrým dnem zešílím a něco nakoupím,” přiznává Jiří Dvořák. Vždycky tomu tak ale nebylo.

“Byly Vánoce, kdy jsem byl sám doma, neměl jsem ani stromek a bral jsem to jako každý jiný den, akorát že v televizi bylo víc pohádek,” svěřil se herec Aplausin.cz. Dodává, že tyto svátky začal vnímat, až když se mu narodila jeho dcera Anička. Té je dnes už 20 let.

I když dnes už se i těší, až se podívá na Anděl Páně a bude vzpomínat, jak byl tehdy mladý, na Vánoce nemá pěkné vzpomínky. Vánoce nemám moc rád, protože se mi k tomu pojí vzpomínky z dětství, které nebyly moc hezké,” vysvětluje. Tady je krásně vidět, jak působí kouzlo Vánoc, když máte doma malé dítě, které je ze stromku a dárků upřímně nadšené. I člověka, který nemá pěkné vzpomínky, dokáže takový moment potěšit.

Celebrity - další články

Doporučujeme