Dominika Gottová se pokusila o sebevraždu. Přežila díky manželovi, cítí se lépe

19. listopadu 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: archiv Frekvence 1

V letošním roce kvůli řadě nepříznivých faktorů přibývá depresí i pokusů o sebevraždu. Na své dno si nedávno sáhla i dcera Karla Gotta (✝80) Dominika Gottová (47). Po pokusu o sebevraždu jí naštěstí zachránil život manžel Timo (54). 

Dominika Gottová se v posledních měsících dostala do velmi náročné životní situace. Když už nevěděla kudy kam, v zoufalství se rozhodla ukončit svůj život sebevraždou. To se jí naštěstí nepodařilo. Dceru legendárního zpěváka zachránil manžel Timo Tolkki.

“Ráda bych reagovala na informace českých médií o mé situaci ve Finsku. Sáhla jsem si na psychické dno a chtěla se vším skončit, to je pravda. Díky pomoci manžela Tima se tak nestalo! Není ale pravda, že jsem si podřezala žíly, tyto informace kategoricky vylučuji. Jsem ve velice složité životní situaci, kterou se znovu snažím řešit,” popsala Gottová v oficiálním vyjádření.

Tíživá situace se naštěstí nakonec obrátila k lepšímu a Dominika je v současnosti v pořádku. “Děkuji nabídnuté pomoci českého konzulátu v Helsinkách, se kterým jsem ve spojení a děkuji mému kamarádovi Lubošovi Procházkovi, že velvyslanectví rychle zalarmoval a velmi mi tak pomohl,” poděkovala šéfredaktorovi zpravodajství Frekvence 1.

“Omlouvám se všem, které jsem vylekala a mají o mě starost. Prosím zároveň média o respektování mého soukromí a děkuji všem za podporu, které se mi dostává,” vzkázala.

Manželství málem skončilo

Vztah z finským hudebníkem Tolkkim přitom málem skončil. Dvojice letos v lednu zažádala o rozvod, na začátku listopadu ale Gottová oznámila, že rozvodové papíry stáhla a vztah se manželé pokouší zachránit.

“Po roce, co jsem žila v Česku, jsem se rozhodla vrátit ke svému manželovi. Kde a jak budeme žít, momentálně řešíme. V Praze mám stále bydlení a pracovní závazky a jakmile to bude možné, vrátím se a rozhodnu se, co dál,” svěřila se.

Myšlenky na sebevraždu Dominika Gottová přiznala již v minulosti. Život jí kromě problémů v manželství komplikoval alkohol, léky i finanční potíže. O depresích otevřeně promluvila také v nedávno vydané knize Poslední roky s Karlem.

Foto: archiv Frekvence 1

Celebrity - další články

Doporučujeme