Frontmana Mandrage dohnaly následky z užívání drog. Hrozí, že skončí na invalidním vozíku

7. dubna 2022·Celebrity·Redakce

Vít Starý. (Foto: Profimedia)

Český média obletěla nedávno zpráva, že zpěvák Vít Starý z bývalé skupiny Mandrage prožívá velmi nepříjemné období. V minulosti dlouhodobě užíval drogy, včetně pervitinu. Teď už sice abstinuje, ale dostihly ho následky v podobě cukrovky a dokonce mu podle serveru eXtra.cz hrozí, že skončí na invalidním vozíku.

Kapela Mandrage ukončila své působení na české hudební scéně v roce 2020. Důvodem byl odchod jejich frontmana Víta Starého. Ten léta hazardoval se zdravím a užíval tvrdé drogy. Následoval nástup do léčebny, od té doby se drží a zdatně abstinuje.

Už to opět vypadalo, že se Víťuv život vrací do normálu. Dokonce si našel přivýdělek v plzeňském divadle. Bohužel ho začínají dohánět následky závislosti. Víťa má bohužel zanedbaný diabetes. Teď už k doktorům chodí, ale léta na to kašlal. A kvůli komplikacím bohužel musel skončit v práci,” uvedl pro server nejmenovaný kamarád.

View this post on Instagram

A post shared by MANDRAGE (@mandrageofficial)

Kvůli cukrovky má tak zdravotní komplikace v podobě neuropatie. Což je porucha nervového systému, při které dochází ke ztrátě citu pro dotyk, mravenčení, neopodstatněné bolesti a neschopnost rozeznat horko a chlad. Druhým problémem je osteoporóza neboli řídnutí kostí. U lidí s touto diagnózou je vyšší riziko komplikovaných zlomenin.

Starý tak chodí podle nejmenovaného zdroje aktuálně o holi. “Jeho situace je taková, že v jednom z nejčernějších scénářů skončí na invalidním vozíku,” doplnil pro eXtra.cz. Snad se tato prognóza nevyplní a zpěvákovi bude opět lépe. Nedávno se dokonce objevily zprávy, že pracuje na dalších songech a zvažuje návrat na pódia. Což by fanouškům Mandrage udělalo určitě velikou radost.

View this post on Instagram

A post shared by MANDRAGE (@mandrageofficial)

Celebrity - další články

Doporučujeme