Harry píše paměti. Královskou rodinu o svém záměru ale neinformoval, vše se dozvěděli z médií

21. července 2021·Celebrity·Barbora Turková

Harry a William. (Zdroj: ČTK)

Princ Harry se rozhodl, že vydá paměti. Ty by světlo světa měly spatřit ke konci příštího roku. Britský člen královské rodiny nyní žije s manželkou Meghan a dvěma dětmi v USA. I toto téma Harry v knize rozebere.

O vydání princových pamětí informovalo v pondělí nakladatelství Penguin Random House. “Půjde o definitivní popis zkušeností, dobrodružství, ztrát a životních lekcí, které jej pomáhaly utvářet,” píše vydavatelství v tiskové zprávě. Kniha by měla vyjít na konci příštího roku. “Pojednává o svém životě před zraky veřejnosti od dětství až po současnost, včetně jeho oddanosti veřejné službě; vojenské povinnosti, které jej dvakrát přivedla do prvních linií v Afghánistánu. A radosti, kterou nalezl jako manžel a otec,” pokračuje nakladatel.

Ve vyjádření dále stojí, že princ nabídne upřímný a podmanivý osobní portrét. “Takový, který ukáže čtenářům, že za vším, co si myslí, že vědí, leží inspirativní, odvážný a povznášející lidský přítel,” dodává. Harry uvedl, že paměti píše ne jako princ, kterým se narodil, ale jako muž, kterým se stal.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Nakladatel nicméně nezveřejnil, kolik za paměti zaplatil. Jen oznámil, že Harry plánuje dát veškerý honorář na charitu. Britská média spekulují o honoráři ve výši 20 milionů dolarů, což je zhruba 436 miliónů korun. Podle deníku Daily Mail Harry prý o vydání neinformoval svého otce ani královnu Alžbětu. Odborníci na královskou rodinu hodnotí Harryho počin jako další pokus vydělat si peníze na úkor jeho nejbližších. Rodina se Harryho záměr dozvěděla až z médií.

To prý znamená, že vztahy se mezi královskou rodinou a Harrym nezlepšily. Podle deníku Daily Mail vyvolalo oznámení o vydání knihy mezi členy rodiny rozpaky a obavy. “Každého už unavuje, co se kolem těch dvou děje. Harry se chce prezentovat jako zralý muž, který se poučil ze svých chyb a stal se z něj moudrý starý mudrc,” píše Daily Mail. Podle něj Harry své babičce slíbil, že se bude chovat jako člen královské rodiny, ale za poslední rok a půl dělá přesný opak.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Podle dalších zdrojů kolem vévody ze Sussexu půjde spíše o “knihu od Harryho, kterou napsala Meghan.” Autobiografie Harryho by se podle odborníků mohla stát ufňukanou sbírkou ublížených nařčení a výmluv a “poslední věcí, kterou by královna, princ Charles a William chtěli slyšet.”

Celebrity - další články

Doporučujeme