Herec Miroslav Etzler slaví 55. narozeniny. Proslavila ho Pojišťovna štěstí

22. prosince 2019·Celebrity·Karolína Stránská

 Herec Miroslav Etzler, který se narodil 22. prosince 1964, se dostal do povědomí diváků až po čtyřicátých narozeninách díky seriálu Pojišťovna štěstí. Už předtím ale vytvořil řadu výrazných rolí na jevišti. Několik let byl v souboru Národního divadla, skvělá představení odehrál v Divadle Ungelt se svou tehdejší životní partnerkou Vilmou Cibulkovou. Dnes vystupuje Etzler na řadě scén, hraje ve filmu a televizi a příležitost dostává i v dabingu.

Etzler se narodil v Ostravě v rodině filozofa, univerzitního učitele a divadelního kritika; jeho matka zpívala ve sboru Státního divadla v Ostravě. Vystudoval herectví na brněnské JAMU v Brně, začínal v tamním Mahenově divadle, v letech 1992 až 1998 byl v angažmá v Národním divadle. Před kamerou dostal první větší roli v roce 1989 ve snímku Ireny Pavláskové Čas sluhů, později hrál ve filmech Díky za každé nového ráno, Jak se krotí krokodýli, Bestiář nebo Gangster Ka.

Životem herce, který v posledních letech hrál i v seriálech Ordinace v růžové zahradě nebo Rapl, prošla řada žen, má celkem čtyři potomky. Syn Kristián se mu narodil ve vztahu s herečkou Zuzanou Bydžovskou, kromě něj má i další dvě dospělé děti, dcery Markétu a Magdalénu. Nejmladšího Samuela mu loni porodila jeho současná partnerka Helena Bartalošová. Jeho o rok a půl starší bratr Tomáš je známý novinář, jako válečný reportér pracoval pro americkou CNN, poté byl zpravodajem České televize v Číně.

Celebrity - další články

Doporučujeme