Jason Priestley slaví 50. narozeniny! Proslavila jej zejména role Brandona v Beverly Hills 90210

28. srpna 2019·Celebrity·Lukáš Vaněk

Kanadsko-americký herec Jason Priestley, který 28. srpna oslaví padesátiny, se proslavil především rolí charakterního a fešáckého Brandona Walshe v populárním seriálu Beverly Hills 90210. S hereckou kariérou začal Priestley už jako dítě - v reklamních šotech. V osmi letech už měl za sebou první televizní film. Skutečnou popularitu však mu vynesla teprve role Brandona v Beverly Hills.

Priestley se narodil v kanadském Vancouveru, později se rodina přestěhovala do Kalifornie a v roce 2007 získal i americké občanství. Před kamerou se objevil poprvé v roce 1986 a poté hrál většinou v televizních seriálech.

Zlom v jeho kariéře nastal v roce 1990, kdy získal roli v seriálu Beverly Hills 90210. Populární seriál, který se opakovaně vysílal i v Česku, se natáčel v letech 1990 až 2000. Původně sledoval osudy středoškoláků z bohatých rodin v kalifornské luxusní čtvrti Beverly Hills, později zachycoval jejich příběhy během vysokoškolských studií i po vstupu do života dospělých. Brenda a Brandon Walshovi, Kelly, Dylan, David, Donna či Steve se všemi svými problémy se tak v devadesátých letech stali “součástí” domácností po celém světě.

Priestley si zahrál i v několika celovečerních filmech. V roce 1995 například překvapil své fanynky rolí nájemného zabijáka ve filmu Můj nápadník je vrah.

Kromě hraní je Priestley i vášnivým automobilovým závodníkem. V roce 2002 se vážně zranil při automobilových závodech, když v rychlosti okolo 290 kilometrů za hodinu narazil do zdi. Oporou mu tedy byla manželka Naomi, se kterou mají dceru a syna.

Zdroj: ČTK

Celebrity - další články

Doporučujeme