Jiří Pomeje na Frekvenci 1: Živě v éteru rozmluvil dvěma lidem sebevraždu

27. února 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Kariéra Jiřího Pomeje (†54) byla v průběhu jeho života skutečně rozmanitá. Určitý čas strávil i jako moderátor na Frekvenci 1 a zapsal se tak do paměti řadě posluchačů. Dvěma z nich dokonce zachránil život. Přímo ve vysílání totiž dokázal rozmluvit lidem hned dvě sebevraždy. 

Když Jiří Pomeje  v prosinci 2010 nastoupil jako moderátor na rádiu Frekvence 1, nikdo si nemohl ani představit dramatičtější vysílání. Hned při prvním díle pořadu Česká noc totiž do rádia zavolal muž, kterého opustila manželka i s dětmi.

“Nedělej to! Já nemůžu mít člověka, který se zabije při mým prvním vysílání,”prosil tehdy muže Pomeje a pod tíhou emočně vypjaté situace se upřímně rozplakal.

“Stál jsem na Nuselském mostě po prvním rozvodu, chtěl jsem skočit, všem jsem telefonoval a říkal jsem, jak to zabalím. Pak jsem najednou viděl mámu, tátu…,” svěřil se tehdy Pomeje s okamžiky, kdy si prožíval vlastní životní krizi. Snažil se tak posluchači vysvětlit, že má pořád cenu žít.

“Co chceš zahrát, cokoliv, řekni si… A jestli to zabalíš, já už tenhle pořad dělat nebudu!” naléhal Pomeje ve vysílání emotivním hlasem. Posluchače v krizi si následně převzal na soukromé lince a hovořil s ním ještě po vysílání.

Jirka

Druhý případ nastal zhruba o rok později. “Jirko, včera jsem přišel o ženu, kterou jsem měl 31 let. Zahynula při dopravní nehodě. Nevím, co mám dělat, chodím po bytě, stále ji hledám a mám u sebe devítku. Asi si proženu hlavu kulkou. Fakt už pro mě život nemá smysl. Pokud chceš se mnou mluvit dřív, než odejdu na onen svět, možná se neuslyšíme, Jirka,” napsal posluchač Pomejemu do rádia a připojil své telefonní číslo.

“To je hodně silná záležitost,” řekl Pomeje a poprosil všechny posluchače, aby okamžitě přestali telefonovat do rádia. Pak poprosil Jirku, aby ihned zavolal.

Protože posluchač Jiří do éteru nevolal, rozhodl se Pomeje zavolat mu ze svého soukromého čísla. “Magdalenko? Taxikářko moje zlatá, můžeš mi zavolat? Okamžitě mi volej, prosím. Teď jsem mluvil s Jirkou. On je na střeše v Hostivaři, jenom v trenýrkách, s flaškou nějaký skotský a je to hodně vážné,” pronesl poté do éteru.

“Já jsem se s ním teď domluvil, že sleze z té střechy, už snad je dole, že se oblékne a že pojede sem. Přivez mi ho sem, jo, protože je to hodně vážné a je to hrozně těžké,” poprosil Pomeje ve vysílání.

Jiří pak skutečně do taxíku nasedl a přijel do budovy Frekvence 1. Tam si s ním pak Pomeje za společnosti odborníků promluvil. “Jirka je velký sympaťák, udělaný chlap, slíbil mi, že žádnou kravinu neudělá a že si popovídáme v pátek osobně, probereme život,”informoval moderátor napjaté posluchače. “Jsem moc šťastný, že už je teď v péči odborníků,” dodal na závěr.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme