Kanye West plánuje kandidaturu na prezidenta USA. Bude z Kim Kardashian první dáma?

8. listopadu 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Americký raper Kanye West (42) se v současnosti věnuje posledním úpravám na svém albu Jesus Is King, které by mělo vyjít každou chvíli. V rozhovoru na festivalu Fast Company Innovation v New York City ale ve čtvrtek přiznal, že mimo svou dosavadní kariéru v hudebním a módním průmyslu má stále ještě i politické plány. Raper znovu potvrdil svůj úmysl kandidovat v roce 2024 na post prezidenta Spojených států.

Kanye West své vysoké ambice nikdy neskrýval. Ba naopak, vždy se rád pouštěl do velkých projektů a vyhříval se ve světle svého úspěchu. Nyní má v plánu zaútočit na nejvyšší post v zemi – po vzoru svého dobrého přítele Donalda Trumpa se touží stát prezidentem Spojených států.

Raper a podnikatel už v minulosti připustil, že jeho kandidatura v roce 2024 není vyloučená. “Pokud se rozhodnu (kandidovat), nebudu to zkoušet. Bude to daná věc,” prohlásil o svém možném vítězství v roce 2018 v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Power 92 Chicago. Když se ho DJ Pharris zeptal, zda to myslí vážně, odpověděl, že ano. “Na sto procent by se to v roce 2024 mohlo stát,” uvedl tehdy raper.

Svá dřívější slova nyní na festivalu Fast Company Innovation v New York City potvrdil. Ještě před tím si ale plánuje změnit jméno. “Když lidé říkají, že je to hloupé říkat si miliardář, mohl bych na to říct, že si legálně změním jméno na Christian Genius Billionaire Kanye West (Křesťanský Geniální Miliardář Kanye West, pozn. red.) na rok, dokud nepochopí, jak to je,” konstatoval raper a pokračoval v neméně sebejistém duchu.

“Až budu kandidovat na prezidenta v roce 2024 -“ začal West další větu a z publika se ozval smích. “Čemu se smějete?” obrátil se raper k pobaveným divákům. Následně dodal, že by vytvořil mnoho nových pracovních míst.

“Říkají, že se Kanye zbláznil – jeden ze tří afroameričanů je ve vězení, všechny ty celebrity jsou ve vězení, protože nemůžou nic říct, protože se bojí,” pokračoval raper, podle kterého současná politika černošské obyvatelstvo přehlíží.

“Dejte mi další příklady, kdy někdo řekl něco, co kulturně neměl,” řekl také. “Dejte mi příklad, kdy někdo říkal věci, které by se říkat neměly. Nechcete to říkat, že ne, liberálové? Navíc jsem bezpochyby největší lidský umělec všech dob. V tomto bodě už to není ani žádná otázka. Je to fakt,” je West přesvědčený.

Celebrity - další články

Doporučujeme