Karlos Vémola naštval veterináře. Kapra strčil do tašky Louis Vuitton a pustil ho do Vltavy

26. prosince 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: Instagram / Karlos Vémola

O Vánocích chce řada z nás dělat dobré skutky. Hodně lidí proto kapry, které zakoupí u stánků, nakonec vypustí do řeky nebo do jezera. Jedním z nich byl letos i Karlos Vémola, který se o celou akci podělil na svých sociálních sítích. Ochránci zvířat ale důrazně varují, aby to lidé nedělali. Takové ryby totiž prý většinou zemřou krutou smrtí. 

MMA zápasník Karlos Vémola se letos o Vánocích rozhodl udělat dobrý skutek a místo, aby si zakoupeného kapra dal ke štědrovečerní  večeři, naložil ho do tašky Louis Vuitton a vypustil ho do Vltavy. Video z akce posléze umístil na sociálních sítích.

„Jako každý rok se snažím u Vltavy udělat malý dobrý skutek, pustit našeho Pepíka. I když vím, že je hodně velká šance, že ten kapr nepřežije. I tu malou šanci beru a dělám všechno pro to, aby to Pepík přežil,” tvrdí Vémola na videu a pokračuje: “Nosím si domů kanystry s vodou z Vltavy, aby se aklimatizoval na vodu, do které půjde, držím tu vodu co nejstudenější, aby neměl teplotní šok.” 

“Doufám, že ode mě bude mít Pepík krásné Vánoce a že vy všichni budete mít krásné Vánoce. Nepřehánějte to s tím cukrovím a se salátem a věřím, že spolu všichni dokážeme v roce 2020 velké věci,” vzkázal Terminátor všem svým fanouškům.

View this post on Instagram

VSEM VAM PREJU KRASNY VANOCE!??❤

A post shared by Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola) on

Ačkoli se zdá, že vypuštění kapra je dobrým skutkem, podle MVDr. Jiřího Žáka to tak bohužel není. Většina takových kaprů podle něj zemře krutou smrtí absolutním vyčerpáním.

“Vypuštění vánočního kapra zpět do přírody by mělo být již přežitkem, nikoli tradicí. Současný zákon na ochranu zvířat proti týrání zakazuje opuštění zvířete, zvlášť pokud to není vhodné z hlediska stavu zvířete a podmínek prostředí, do kterých má být zvíře vypuštěno,” napsal Žák na Facebook jako varování krátce před Štědrým dnem.

“Z odborného hlediska je nutno konstatovat, že vánoční kapr po absolvování celé vánoční anabáze ze sádků přes transport do prodejních kádí, následný další transport v tašce spotřebitele, až po umístění do nepřirozeného prostředí vany v domácnostech, není rozhodně fyzicky připraven na vypuštění do svého přirozeného prostředí, i když v tom lidé mohou vidět dobrý úmysl,” upozorňuje veterinář.

PROSÍM! Nekupujte živé kapry a nenoste si je s sebou domů do vany, už vůbec ne v igelitových taškách!Neubližujte jim…

Zveřejnil(a) MVDr. Jiří Žák dne Pondělí 16. prosince 2019

Celebrity - další články

Doporučujeme