Marta Jandová: Lidi do talentových soutěží chodí dobrovolně. Musí vědět, co je čeká

2. července 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Marta Jandová, foto: Frekvence 1

Zpěvačka a moderátorka Marta Jandová (47) patří mezi stálé hlasy rádia Frekvence 1, teď ale místo v Praze pobývá v Bratislavě. Zavedlo ji tam natáčení další talentové televizní soutěže. Jak prozradila, hodnotit druhé není vždycky jednoduché. A občas se s drsnou kritikou musí vypořádat i ona sama.

V porotě talentových soutěží zasedla již sedmkrát, z toho jednou dokonce v Německu v soutěži Popstars. Nyní ji casting do nové řady Česko Slovensko má talent zavál do Bratislavy. “V Talentu jsem už potřetí, takže je to můj nejdelší soutěžní vztah. Člověk se hledá,” svěřila se s nadsázkou v rozhovoru pro iDnes.cz.

Hodnotit druhé přitom není jen tak. Jandová přiznává, že se kritizovat nebojí, lidé se totiž do soutěží hlásí dobrovolně a musí vědět, co je čeká. Pokud ale přijde na scénu dítě nebo citlivější člověk, bere na to ve svém hodnocení ohled.

Návštěva u psycholožky

Kritiku zná moc dobře i z druhé strany. Jakožto veřejně známá osoba někdy čelí hodně nevybíravým komentářům, a to zejména na sociálních sítích.Tím si projde každý, kdo je nějak viditelný. Zvyknout si na to nejde nikdy, ale dá se to ‘přehlížet’. Já už dokonce nesnášenlivé komentáře mažu. Přece jenom je to ‘moje’ platforma a nechci, aby se tam rozvíjela nenávist. Ale je to velice výjimečné,” přiznala zpěvačka.

Když už je toho na ni moc, nejvíce jí pomůže probrat trable s blízkým člověkem. Nedávno ale vyzkoušela i čím dál populárnější profesionální terapii. “Nedávno jsem se byla poprvé podívat u psycholožky. Je zajímavé svěřit se někomu, kdo s vámi není nijak spojený, kdo má na vás jiný pohled,”popsala. Všem, kteří by o podobnou péči měli zájem, tak může návštěvu odborníka jenom doporučit.

Práce v rádiu přišla vhod

S lidmi se ale zpěvačka nesetkává jen na internetu, ale i ve svém pravidelném vysílání na Frekvenci 1, kde působí už dva roky. “Prvního půl roku jsem pouze reagovala na dotazy lidí, teď už si jedu normální hodinku, na kterou se každý den připravuji. Vyhledávám různá témata, ptám se lidí a přeju k narozeninám,” popsala moderování v rádiu.

“Nejtěžší bylo si na tu každodenní práci ve stejnou dobu zvyknout. Přece jenom pracuju jiným způsobem. Někdy měsíc v kuse, od rána až do noci, pak zase týden volno… Byl to nezvyk, ale Maruška začala chodit do školy, a proto mi ta pravidelnost přišla i vhod,” pochvaluje si.

Celebrity - další články

Doporučujeme