Nejlepší děkovačka Českých lvů! Oldřich Kaiser pobavil svou originální řečí. VIDEO

4. března 2017·Celebrity·Redakce

Herec Oldřich Kaiser 4. března v Praze s cenou Český lev za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli (film Masaryk).

Herec Oldřich Kaiser se dočkal svého prvního Českého lva za vedlejší roli Edvarda Beneše ve filmu Masaryk (2016). Podívejte se na jeho originální děkovnou řeč, která rozesmála všechny přítomné v sálu pražského Rudolfina.

“Konečně ho tedy mám, budeš doma se mnou! Tak když je to přes prezidenta, tak to samozřejmě všechno jde,” řekl Kaiser ve své řeči, když získal sošku Českého lva. V jeho proslovu se ale jen klasicky neděkovalo, herec totiž vystřihl vtipnou scénku, kterou rozesmál publikum.

Česko-slovenský koprodukční film Masaryk se odehrává v letech předcházejících druhé světové válce. Českým divákům se krátce představil už loni v prosinci, do širší distribuce se dostane ale až 9. března. Toto datum je přitom symbolické. V noci z 9. na 10. března 1948 totiž za dosud nevyjasněných okolností československý ministr zahraničí Jan Masaryk zemřel na následky pádu z okna Černínského paláce.

Diplomata a politika ve filmu hraje Roden, prezidenta Edvarda Beneše ztvárnil Kaiser. V dalších úlohách se představil Jiří Vyorálek jako Konrád Henlein a Robert Jašków jako Emanuel Moravec. V roli jedné z Masarykových přítelkyň se na filmové plátno vrátila modelka Eva Herzigová.

Snímek Masaryk scenáristů Ševčíka, Petra Kolečka a Alexe Koenigsmarka zvítězil v kategoriích Nejlepší film, Nejlepší scénář a Nejlepší režie. Českého lva dostal i kameraman Martin Štrba, střihač Marek Opatrný, scénograf Milan Býček a kostymérka Katarína Štrbová Bieliková. Práce na filmu Masaryk přinesla také České lvy pro zvukaře Viktora Ekrta a Pavla Rejholce, autory hudby Michala Lorence a Kryštofa Marka a autora masek Lukáše Krále.

Celebrity - další články

Doporučujeme