Nejsmutnější narozeniny. Princ Harry poslal své milované babičce dojemný vzkaz

16. září 2022·Celebrity·Redakce

Princ Harry. (Zdroj: Profimedia)

Místo toho, aby oslavil své narozeniny, musí se vyrovnávat s bolestnou ztrátou. Princ Harry oslavil 15. září 38. narozeniny. Divoké oslavy jsou ale letos vyloučené, celý svět se loučí s královnou Alžbětou II. Informaci zveřejnil portál Daily Star.

Říká se, že královna Alžběta II. měla princ Harry nejraději ze všech svých vnoučat. Nad jeho puberťáckým jednáním často přimhouřila oko. Harry se navíc s milovanou babičkou nestihl ani rozloučit, na skotský zámek Balmoral přijel hodinu poté, co zemřela. Informaci o tom, že odešla se dozvěděl v autě. Své letošní 38. narozeniny tak oslaví jen s manželkou Meghan. Lilibet a Archie jsou zatím v USA, kde je hlídá Meghanina matka.

View this post on Instagram

A post shared by Entertainment Tonight (@entertainmenttonight)

Na babičku zavzpomíná a třeba ji vyšle do nebe vzkaz. Jeden jí už ostatně poslal. Těsně poté, co zemřela, řekl, že pro něj byla kompasem, který mu ukazoval životní směr a že jí vždy bude vděčný za nakažlivý smích, který má po ní. Také jí poděkoval za rady a oddanost koruně a své vlasti. „Babi, i když nás tato situace uvrhla do obrovského smutku, budu navždycky vděčný za naše první setkání: od mých dětských vzpomínek přes mé první setkání s tebou jako s mou vrchní velitelkou po první moment, kdy jsi potkala mou drahou ženu a objala svá milovaná pravnoučata. Také se teď usmíváme při vědomí, že jste se s dědečkem znovu setkali, spolu a v pokoji,“ zněla vzpomínka, kterou Harry babičce věnoval.

Na žádné oslavy nemá Harry ani nikdo z jeho rodiny náladu. Celá královská rodina se ve středu zúčastnila průvodu za rakví královny a následného obřadu ve Weestminster Hall. Tam bylo jasné, že Harryho přemohly emoce a smutek. Několikrát bylo vidět, jak si utírá oči. Začátek září pro něj už navždy zapsaný černým písmem. 6. září 1997 v podobném průvodu kráčel. Tehdy v rakvi ale ležela jeho maminka, princezna Diana.

Alespoň jeden dárek ale princ k narozeninám dostal. Podle zdrojů webu Entertainment Tonight představitelé paláce Harryho informovali o tom, že v sobotu na tzv. stráži princů u rakve si může vzít vojenskou uniformu. Tu nemohl mít právě na zmiňovaný průvod, kdy šel v černém saku, stejně jako princ Andrew. Ani jeden z nich nemohl salutovat. Ostatní muži šli ve vojenské uniformě.

V pátek se čestné stráži princů zúčastní znovu zúčastní Karel III., princezna Anna a princové Andrew a Edward.  V sobotu ji budou držet pravnoučata včele s následníkem trůnu Wiliamem, ke kterému se připojí i Harry. Entertainment Tonight píše, že rozhodnutí o uniformě přišlo samo, Harry o změnu nežádal.

 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme