Osmdesátky se už nedožiju, je to čím dál těžší. Michael J. Fox popsal svůj boj s Parkinsonovou poruchou

8. června 2023·Celebrity·Redakce

Michael J. Fox (Zdroj: Profimedia)

Už od roku 1991 bojuje kanadský herec Michael J. Fox s těžkou Parkinsonovou poruchou. Poslední roky se ale nemoc zhoršuje a sám úspěšný herec ví, že se vysokých narozenin nedožije.

Nejvíce se proslavil filmovou trilogii Návrat do budoucnosti, on sám by se ale nejraději zřejmě vrátil do minulosti, aby zvrátil svůj osud. Už třicet let bojuje s Parkinsonovou poruchou, ale jeho zdravotní stav se poslední dobou zhoršuje.

View this post on Instagram

A post shared by Michael J Fox (@realmikejfox)

Jeho syn Sam nedávno oslavil 34. narozeniny a herec sdílel několik společných fotek.„Všechno nejlepší k narozeninám mému velkému nezbednému chlapečkovi,” napsal herec k fotografiím Na nich je ale poznat, že nemoc, která postihuje nervový systém a motorické schopnosti, si vybírá svou daň.

A přiznává to i sám herec. „Parkinson buší na dveře. Nebudu lhát, je to čím dál těžší. Je to čím dál těžší. Je to stále těžší. Každý den je to těžší… tak to prostě je,” řekl herec 30. dubna v pořadu CBS Sunday Morning.

Když mu byla diagnostikována závažná nemoc, bylo mu jen 29 let a byl na vrcholu kariéry. Všechno spustila banální operace nezhoubného nádoru na páteři. Od té doby má problémy s chůzí, kvůli čemuž si zlomil i několik kostí. „Přemýšlel jsem o smrtelnosti… Nedožiju se 80,” dodal smutně.

Celebrity - další články

Doporučujeme