Posun v případu Baldwin? Zbrojířka snímku Rust měla na place kocovinu

15. června 2023·Celebrity·Redakce

Alec Baldwin a Hannah Gutierrez-Reed. (Foto: Profimedia/Insider)

Soud sice herce Aleca Baldwina zprostil všech obvinění, kdy měl během natáčení filmu Rust nešťastně postřelit kameramanku Halynu Hutchins, která na následky střelného zranění zemřela. Mezi obviněnými je ale i zbrojířka Hannah Gutierrez-Reed, která podle prokurátora měla ten den na place kocovinu.

Herec Alec Baldwin se pouhé dva dny po stažení všech obvinění vrátil na natáčení filmu Rust, které se zastavilo v říjnu 2021, kdy při nešťastné nehodě zemřela kameramanka Halyna Hutchins. Soud ale zdaleka neskončil.

Zbrojířka Hannah Gutierrez-Reed, která měla na place na starosti zbraně, byla obviněna z kocoviny. Právě ona měla během filmové zkoušky nabitou zbraň ostrými náboji předat Baldwinovi, která následně usmrtila Halynu a zranila režiséra Joela Souzu. Během natáčení měla Reed dokonce po večerech pít a kouřit marihuanu. Její chování tak žalobce označil za lehkomyslné a nedbalé a měla by podle něj nést zodpovědnost za své činy.

S tím nesouhlasí právník Jason Bowles, který zbrojířku zastupuje. Podle něj jej soud nesprávně zpracoval. Případ je tak slabý, že se žalobce nyní rozhodl uchýlit k takovému tvrzení. Opustili myšlenku vykonávat spravedlnost a dostat se ke skutečné pravdě. Toto vyšetřování pro ně bylo o hledání vhodného obětního beránka dodal podle The Associated Press.

Předběžné slyšení je v současné době naplánováno na srpen, kde se očekává, že soudce rozhodne. V rozhovoru pro The Times pak Baldwin uvedl, že se stále snaží se střelbou vyrovnat a dokonce řekl, že už se herectvím nechce živit a chce se stáhnout z veřejného života. Tomu také hrozí, že ho obžaloba v závislosti na výsledcích analýzy střelné zbraně a její vadné spouště znovu do šedesáti dnů obžaluje.

Celebrity - další články

Doporučujeme