Princezna Charlotte nebo Její Výsosti? Oslovení malé princezny byste nečekali, královně se ale moc nezamlouvá

13. září 2021·Celebrity·Barbora Turková

Charlotte a George (Foto: ČTK)

Do školních lavic se vrátili žáci a studenti na celém světě, včetně Velké Británie. Škola tak začne i dětem Kate Middleton a prince Williama. z Kensingtonského paláce uniklo, jak učitelé a spolužáci oslovují jejich prostřední dceru, princeznu Charlotte. Informaci přinesl portál Mirror.

Šestiletá princezna Charlotte má před sebou na londýnské základní škole Thomas’s Battersea už druhý ročník. I když má urozený původ, chovají se k ní stejně jako k ostatním dětem. Z toho, že je čtvrtou čekatelkou na královský trůn, tak nemá žádné výhody. Britský portál Mirror nyní přišel s tím, jak malou Charlotte oslovují spolužáci a učitelé.

Její celé jméno zní Charlotte Elizabeth Diana, oficiálním titulem je Její královská Výsost, princezna Charlotte z Cambridge. Jenže obojí by bylo nejen u zkoušení nebo třeba na hřišti dosti nepraktické. Kamarádi tak princezně říkají prostě Charlotte, kantoři používají oslovení Charlotte Cambridge. Příjmení v něm nahrazuje titul jejích rodičů.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Stejně to má i její starší bratr George, ze kterého je ve škole George Cambridge. Podobně to měli princové William a Harry, místo jejich příjmení používali Wales podle titulu jejich otce Charlese, který byl princem z Walesu. Je ale otázkou, co na to říká královna Alžběta II.

Ta velmi lpí na tradicích a protokolu. Kate s Williamem jsou ale spokojeni, protože pro své děti chtěli co nejvíc normální životy. Kromě Charlotte a George to tak podobně bude mít i zřejmě nejmladší Louise.

Celebrity - další články

Doporučujeme