První Velikonoce bez královny. Jaké tradice čekají královské vnoučata a co se pro ně změní?

5. dubna 2023·Celebrity·Redakce

George, Louis a Charlotte (Zdroj: Profimedia)

Královna Alžběta II. (†96) Velikonoce milovala a vždycky se ráda ujala organizace rodiny. Letos to budou první svátky bez zesnulé panovnice. Do příprav se tak pustila manželka následníka trůnu, princezna Kate. A plánů má zřejmě opravdu hodně. Jaké? Prozradil deník The Sun.

Velikonoce jsou pro královskou rodinu obdobím, kdy se všichni sejdou, aby spolu strávili příjemné a klidné chvíle. Není se čemu divit, že na tradicích dbala hlavně panovnice, která Velikonoce milovala. A to i přesto, že před dvěma lety zemřel v době Velikonoc manžel královny princ Philip (†99) a před 21 lety její matka. I tak se královna snažila trávit svátky se svou rodinou.

Letos je to ale poprvé, co budou její nejbližší bez ní. Královská expertka Ingrid Seward pro deník The Sun řekla, že i tak se bude rodina snažit si Velikonoce užít. Budou vzpomínat nejen na královnu, ale i na prince Philipa a hodlají zařadit i nové tradice. Podle odbornice se rodina sejde dohromady a budou se snažit se znovu spojit. Poslední měsíce pro ně nebyly jednoduché.

Oslav se samozřejmě zúčastní i princ William s Kate a dětmi. A Kate bude ta, která to všechno naplánuje a zorganizuje. V tom je totiž prý opravdu skvělá. Princ George, princezna Charlotte a princ Louise určitě uspořádají lov velikonočních vajíček a užijí si jízdu na ponících. Nebudou to ale jediné děti, které se oslav zúčastní.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Královskou rodinu čeká i mše a společná večeře. „Charles je tradicionalista, takže si jsem jistá, že bude dělat věci tak, jak se to dělalo od dětství. To znamená, že během čtyř velikonočních dnů se všechna jídla podávají v královnině soukromé jídelně,” tvrdí expertka. Děti se společné večeře ale nezúčastní. „Královna vždy říkala, že dokud neumějí správně držet nůž a vidličku, nemohou jíst u stolu,” vysvětlila expertka a dodala, že nový král by tuto tradici mohl změnit.

Celebrity - další články

Doporučujeme