Skandál prince Andrewa může zkazit jubilejní oslavy královny. Charles ani William neví, co dělat

4. září 2021·Celebrity·Barbora Turková

Charles, William, George a královna (Zdroj: ČTK)

Nejen skandály okolo prince Harryho a jeho ženy Meghan, ale i princ Andrew. Královská řeší problém, který vypadá jako neřešitelný. A princové William a Charles mají svázané ruce a neví, co dělat. Informaci přinesl deník Daily Mail.

Vrásky dělá v současné době princi Charlesovi a Williamovi sexuální skandál okolo prince Andrewa, který byl obviněn z pohlavního zneužívání. „Vedu prince Andrewa k odpovědnosti za to, co mi udělal,“ uvedla Virginia Giuffre, která podle agentury AP měla být znásilněna, když jí bylo pouhých 17 let. Byli to právě princové Charles a William, kteří se zasloužili o tom, že Andrew odstoupil od královských povinností.

V tuhle chvíli ale nevědí, co mohou říct veřejně a co ne. “Když nyní není vévoda z Yorku není úřadujícím členem královské rodiny, jsou omezeni v tom, že nemohou situaci kontrolovat a soukromě se jí zabývat,“ uvedl zdroj z královského paláce pro Daily Mail. Rodina je nyní v obtížné a citlivé situaci.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Skandál prince může pošramotit nejen královskou rodinu, ale i samotnou Alžbětu II. Advokát David Boies si totiž myslí, že případ se k soudu do New Yorku dostane v polovině příštího roku. V té době má ale královna slavit platinové jubileum, které bude doprovázet spousta veřejných oslav. Zpráva o soudní procesu ale všechny radosti zastíní a zkazí.

Problém je to i pro samotného Charlese, který svého bratra velmi miluje a soucítí s ním. To ale nemění nic na tom, že monarchie bude velmi poškozena. Charles došel k názoru, že se jedná o neřešitelný problém. Jemu ani Williamovi se nicméně nelíbí to, jakým způsobem k případu princ a jeho právníci přistupují.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Více než 48 hodin, co bylo v USA zahájeno civilní řízení, se právníci k obvinění nevyjádřili. Andrew dříve popíral jakékoliv obvinění a mluvil o své nevinně. Na čím straně je pravda, zřejmě ukáže nejen čas, ale především soud, který rozhodne. Pro královskou rodinu je to nicméně další hřebíček do rakve skandálů.

Celebrity - další články

Doporučujeme