Strach z létání, pavouků nebo ze starožitného nábytku. Čeho se bojí slavní?

19. dubna 2023·Celebrity·Redakce

Jennifer Aniston (Zdroj: Profimedia)

Každý máme občas z něčeho strach nebo obavu. Jsou ale lidé, kteří mají z něčeho fobii. Mezi takové se řadí i některé celebrity. Čeho se bojí třeba Katy Perry, Justin Timberlake či Nicole Kidman? Odpovídá web Super.cz.

Katy Perry

Noc a Katy Perry? Ani omylem, americká zpěvačka nesnáší tmu a noc. Katy trpí nyktofobii, což je strach z tmy. Nejen v dětství, ale i teď v dospělosti spí s rozsvícenými světly. Tím důvodem, proč takto spí, je to, že se obává, že na ni přijdou démoni.

Megan Fox

Krásná Megan Fox má mysofobii, což je strach z bakterií. Velmi ji to ale limituje i v běžném životě, protože odmítá chodit na veřejné toalety, a pokud musí, tak má v kabelce toaletní papír. Do restaurace zase nosí vlastní příbory, nesnáší, když někdo z hostů použije u ní doma její záchod. Prý si pak hned začne představovat, kolik bakterií v záchodové míse zůstane. Sama herečka přiznává, že ví, že už je nemocná.

Jennifer Aniston

Když jste hollywoodská hvězda, je jasné, že létání pro vás bude běžnou součástí života. A to je pro představitelku Rachel z Přátel doslova hororová představa. Jennifer Aniston propadá panice vždycky, když sedí v letadle. Prý je doslova paralyzovaná, když sedí v sedačce v letadle. Cestovat ale musí kvůli práci. Aby tento stres zvládla, opakuje si, že to zvládne a že let dopadne v pořádku.

View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Scarlett Johansson

I tahle hollywoodská kráska má zajímavou fobii. Scarlett Johansson trpí ornitofobií, což je strach z ptáků. Asi nás nepřekvapí, že herečka by roli v hororu Ptáci nezvala. Ornitofobii má už odmalička, nesnáší mávání křídel, peří a ptačí zobáky. V rodině není ale jediná, tuto nemoc má i její strýc. Tak si o tom alespoň mohou popovídat.

Justin Timberlake

Hudebník Justin Timberlake je také docela omezený svým strachem. Nesnáší hady, pavouky a žraloky, což jsou většinou zvířata, kterých se bojí ženy. On z toho má ale panickou obavu. Stanování v přírodě či potápění v otevřeném moři tak zřejmě nebudou jeho oblíbené koníčky.

Johnny Depp

Ve filmech často vypadá, že se nebojí ničeho, ale realita je úplně jiná. Johnny Depp nenávidí klauny, což je ale poměrně častá fobie. Klauni evokují hororové scény a představy, navíc člověk nikdy neví, co se za namalovanou tváří a úsměv od ucha k uchu skrývá. Když se k tomu ještě přidá to, že klauni často v hororech hrají záporné role, tak se těmto lidem v čele s Johnnym Deppem vůbec nedivíme.

Billy Bob Thornton

Herec a bývalý manžel Angeliny Jolie má rozhodně zajímavou a netypickou fobii. Billy se bojí starožitného nábytku. Jakmile přijde do místnosti, kde takový nábytek je, musí z ní okamžitě odejít. Zámecké prohlídky nebo do obchodu se starožitnostmi Billy asi nezavítá.

Nicole Kidman

Fobie, které mají co doničení se zvířaty, jsou poměrně běžné. A jednu z nich, přesněji lepidopterofobii má i herečka Nicole Kidman. Ta má panickou obavu z pestrobarevných motýlů. Bojí se jich od malička, kdy vyrůstala v Austrálii. „Když jsem jako malá přicházela domů, často na brance seděl nějaký velký motýl a já raději přelezla plot a proplazila se zadem, jen abych se mu vyhnula.” Sice se strachu snažila několikrát zbavit, ale nezvládla to. Prý po sobě raději nechá lézt třeba šváby, než motýly.

Celebrity - další články

Doporučujeme