Tonda ze seriálu Most! prozradil, jak se dostal ke své roli. S kým se mu nejlépe hrálo?

25. února 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Zdroj: ČSFD

Divácky nesmírně oblíbený seriál Most! se může pyšnit opravdu skvostným hereckým obsazením. Vedle ostřílených hvězd zazářily rovněž méně známé tváře, mezi nimi i student Filip František Červenka (18) v roli Luďanova syna Tondy. Jak se k seriálu vlastně dostal?

Seriálový Tonda zatím příliš mnoho hereckých zkušeností nemá. I tak si ale stihl získat spoustu fanoušků, a stačila mu k tomu jen jedna role. O klíčovém angažmá promluvil s dopoledním pořadu České televize Sama doma.

Filip František Červenka měl k herectví vždy blízko a proto se rozhodl pro studium na konzervatoři. A právě tam přišel prvotní impulz k tomu, aby zkusil své štěstí na konkurzu k nyní velmi populárnímu seriálu.

S nápadem jako prví přišla jedna z profesorek. “Vezmu vás na Kavky, půjdete na casting. A dopadlo to,” odtajnil v pořadu Červenka. Podle svých slov vůbec netušil, že Most! bude mít tak obrovský divácký úspěch.

Mladý herec prý během natáčení získal mnoho nových poznatků. “Užíval jsem si všechny dějové linky, ať už je s matkou, nebo s Luďanem. Spolupráce s Martinem Hofmannem, s nímž jsem hrál asi nejvíc, byla úžasná. Ale nebyl problém se zeptat kohokoli, každý mi chtěl pomoct,” prozradil Červenka.

Celebrity - další články

Doporučujeme