Trenér Pešán to schytává za »poker face«. Podle fanynek je ale boží

3. června 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Trenér ČR Filip Pešán na mistrovství světa v hokeji 2021. Foto: ČTK

Český hokejový tým se na letošním mistrovství světa úspěšně probojoval do čtvrtfinále. Trenér Filip Pešán (43) ale přesto z různých stran schytává kritiku. Může za to jeho pověstný "poker face", který udržuje na své tváři, ať už se týmu daří, nebo ne. Nakonec se ale přece jen dočkal zastání: a to především od dámské části publika. 

Trenér Filip Pešán to navzdory úspěchu českého hokejového týmu na mistrovství světa od fanoušků tvrdě schytal. Podle nich totiž nedokáže dostatečně projevovat emoce a neumí tým správně nabudit. Je to chladný a bezcitný člověk,” hodnotí ho někteří čeští fanoušci. “Stojí tam jako sfinga a vůbec neslaví naše góly,” vyčítají mu a další se ptají: Má vůbec nějaké emoce?” 

“Každý trenér je nějaký, každý má svůj projev. Divné to je, ale jsou trenéři, u kterých nepoznáte na střídačce, jestli vyhráváte či prohráváte. Pak jsou ale i trenéři, na kterých se to pozná,” uvedla pro ŽivotvČesku.cz Vladimír Růžička. Zároveň přiznal, že on sám u trenérů preferuje projevování emocí. Právě ty podle mnohých expertů i fanoušků udržují na střídačce patřičně bojovnou atmosféru.

K debatě o Pešánově stylu trénování se vyjádřili i sami hráči. A ti se svého trenéra zastávají. “Lidi nevidí, co se děje uvnitř. Je to nějaká trenérova maska, ale emoce tady nechybí. Jsou v šatně od trenérů, jsou i mezi námi hráči. S tím problém určitě nemáme,”popsal kapitán Jan Kovář pro Aktuálně.cz.

Nakonec se ale hlavní trenér národního hokejového týmu dočkal i zastání. “Jeho poker face je boží,” nechala se na sociálních sítích slyšet fanynka Veronika a další ženy jí dávaly za pravdu. A postupně si získává přízeň i mužské části publika, když se ukazuje, že jeho trénování přece jen přináší výsledky.

Co na to Jan Kraus?

“Chápu, že to člověka zaujme. Já mám vždycky větší pochopení pro ty energické, protože po celý komunismus a ještě potom tady dlouho panovalo takové obecné měšťanské schéma, že projevovat emoce je nemravné a neslušné. Všichni se tvářili jako britská šlechta,” okomentoval situaci pro Frekvenci 1 Jan Kraus. Podle něj byly dlouho emoce brány jako lidský odpad. “Já mám rád, když jsou lidi emoční. Mám k tomu sympatie, protože se tak sám někdy cítím. Ale abych takhle posuzoval, to ne,” dodal.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme