Uvidí někdy královna malou Lilibet? Harry s Meghan dceru pokřtí v Kalifornii, tvrdí zdroje

18. října 2021·Celebrity·Barbora Turková

Harry a Meghan, ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Nedají si pokoj. Princ Harry s manželkou Meghan nepokřtí svou dceru Lilibet ve Velké Británii, jak plánovali. Dívku by měli pokřtít v Kalifornii, kde žijí. Královna Alžběta II. tak svou pravnučku stále ještě neviděla a kdy se tak stane, nikdo neví. Informace uvedl deník Daily Star.

Křest malé Lilibet Diana Mountbatten-Windsor měl být první příležitostí, kdy by se s holčičkou setkala královna Alžběta II. Jenže princ Harry a Meghan Markle se nakonec zřejmě rozhodli, že dceru pokřtí v Kalifornii, kde nyní žijí. Blízký zdroj z královské rodiny uvádí pro deník Daily Star, že tak vůbec není jisté, zda se Alžběta II. s holčičkou vzhledem ke svému věku někdy setká.

Harry minulý týden řekl, že do Velké Británie nepřijede ani u příležitosti večírku na počest své zesnulé matky princezny Diany. Zřejmě je to kvůli sporům s Williamem, se kterým stále nemá vyřešené věci kvůli odchodu z královské rodiny. Pokud ale nebude křest v Británii, pro Lilibet to znamená, že nebude automaticky považována za členku anglikánské církve. Na rozdíl od svého bratra Archieho, kterého podle pravidel pokřtil pár ve Windsoru v roce 2019.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Kolem křtu Lilibet je v tuhle chvíli několik spekulací. Pár do Anglie nechce i z toho důvodu, že pro Meghan by to bylo první setkání s rodinou po kontroverzním rozhovoru s Oprah Winfrey. Vévodkyně ze Sussexu se setkání právem obává. Všichni si mysleli, že křest Lilibet, která je pojmenovaná podle královny Alžběty II, se uskuteční na hradě Windsor.

Zdroje z královské rodiny ale tvrdí opak. „Je velmi nepravděpodobné, že by pár pokřtil malou Lilibet ve Velké Británii. Místo toho se křtiny uskuteční nejspíš v americkém biskupském kostele,“ řekl zdroj pro Daily Star. Je tedy otázkou, zda se královna s pravnučkou vůbec někdy potká.

Celebrity - další články

Doporučujeme