Už mám dost hraní heteráků. Hlavní hvězda Útěku z vězení seriál opustila

10. listopadu 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Wentworth Miller. Foto: Shutterstock

Hlavní hvězda oblíbeného seriálu Prison Break, v češtině Útěk z vězení, se již nebude objevovat v žádné další sérii. Herec Wentworth Miller (48) se totiž po drsných poznámkách na adresu své homosexuální orientace rozhodl, že končí s hraním heterosexuálních postav. 

Herec Wentworth Miller již na první pohled vypadá jako ukázkový Hollywoodský drsňák. Není proto divu, že právě takové role mu již dlouho padají do klína. Herec sám je ovšem homosexuál a nyní se rozhodl, že bude raději podporovat LGBT komunitu.

Miller si v poslední době vytrpěl drsnou šikanu na sociálních sítích, když mu lidé nadávali za to, že je gay. S nenávistí se nakonec popral po svém – u většiny svých postů vypnul možnost přidávat komentáře a veřejně prohlásil, že končí s hraním heterosexuálních postav.

Strach o queer děti

“O sebe se nebojím. Nemůžou mě tady šikanovat, na to mám moc velkou moc. Smazat, zablokovat, deaktivovat atd. Beru ale velmi vážně, že si ty věci mohou přečíst queer děcka nebo děti, které teprve prozkoumávají svou sexualitu… Nechci je vystavovat takovým sra*kám,” uvedl v rozsáhlém příspěvku na svém Instagramu.

“S tím souvisí i to, že končím s Útěkem z vězení. Oficiálně. Ne kvůli sociálním sítím, i když mě v tom jenom utvrdily. Prostě už nechci hrát hetero postavy. Jejich příběhy jsou vyprávěny pořád dokola. Takže už žádný Michael,” pokračoval herec, který v seriálu hraje Michaela Scofielda.

Fiktivní heterák

“Pokud jste byli fanoušky seriálu a doufali jste v další série, chápu, že je to zklamání. Omlouvám se. Pokud jste se zamilovali do fiktivního heteráka ztvárněného reálným gayem, je to váš boj,” vzkázal všem, kteří se na Útěk z vězení pravidelně dívali.

Jeho rozhodnutí podpořil i jeho herecký kolega Dominic Purcell. “Byla to sranda. Bláznivá jízda. Máš moji plnou podporu a naprosto chápu tvé důvody. Jsem rád, že ses rozhodl na základě svého psychického zdraví a svých hodnot. Přidávej další posty. Mám tě rád, brácho,” okomentoval Millerovo vyjádření kolega, který v seriálu hraje Lincolna Burrowse.

Foto: Shutterstock

Celebrity - další články

Doporučujeme