Zpěvák obvinil Lady Gaga! Oscarový hit Shallow je prý předělávka jeho písně

16. srpna 2019·Celebrity·Lukáš Vaněk

Zpěvačka Lady Gaga čelí obvinění, že její oscarová píseň Shallow ze snímku Zrodila se hvězda používá stejnou melodii jako píseň z roku 2012 Almost od Steva Ronsena. Podle odborníků však bude těžké dokázat, že autoři textu ke známého hitu nechali sedm let starým songem inspirovat.

Zpěvák Steve Ronsen v prohlášení uvedl, že dosud film Zrodila se hvězda ani neviděl, ale o podobnosti písní Shallow a Almost mu řekli jeho přátelé. “Obdivuji Lady Gaga, jen chci tomu přijít na kloub. Najal jsem si muzikology, kteří rovněž tvrdí, že ty písně jsou podobné,” cituje Ronsena server deníku USA Today.

S tím však nesouhlasí právník oscarové zpěvačky Orin Snyder, kterého si najala. Advokát totiž tvrdí, že si chce zpěvák jenom přijít na snadné peníze. Snyder a další muzikologové však rovněž uvedli, že základ not G, A, B, které jsou použity v písních Almost a Shallow, jsou i ve spoustě dalších skladeb.

Píseň Shallow napsala Lady Gaga a její kolegové Andrew Wyatt, Anthony Rossomando a Mark Ronson pro snímek Zrodila se hvězda. Song se stal okamžitě hitem a získal Oscara pro nejlepší píseň, Zlatý glóbus a dvě ceny Grammy.

Sami můžete porovnat začátek obou písní, o který se vede spor.

Celebrity - další články

Doporučujeme