Kdo má na světě (druhou) nejlepší MHD? Pražáci si nemají na co stěžovat

11. dubna 2023·Koktejl·Redakce

Tančící dům (Foto zdroj: Profimedia)

A také že si nestěžují. Naopak vychválili pražskou hromadnou dopravu do nebes. Vydavatel turistických průvodců Time Out udělal průzkum a na základě odpovědí, jak jsou obyvatelé se svou MHD spokojeni, skončila Praha na druhém místě po Berlínu. 96 procent obyvatel Prahy odpovědělo, že jsou nadmíru spokojeni. Informovala o tom CNN Prima News.

Taky vás štve, když má tramvaj už tři minuty zpoždění? Nebo že vám ujela před nosem a vy teď musíte celých pět minut čekat na další? Tak to buďte rádi, že nebydlíte v jiné zemi. Pražská hromadná doprava se totiž umístila jako druhá nejlepší na světě.

V průzkumu figurovalo 20 tisíc lidí z 50 zemí. Do první desítky se dostaly jen města Evropy a Asie. Na prvním místě se umístil Berlín, na druhém Praha. Na čtvrtém místě se pak umístila Kodaň, na pátém Stockholm a na desátém Amsterdam.

“V našem průzkumu úctyhodných 96 procent obyvatel Prahy uvedlo, že v jejich městě se dá veřejnou dopravou snadno jezdit. A není to jen pohodlné, ale také velice působivé,” napsal Time Out na svém webu. Zmíněn byl také krásný výhled na významné pražské památky a na pozitivní vzhled pražského metra.

Evropa má celkově skvělou městskou hromadnou dopravu. Například v Kodani nenajdete běžně jen tramvaje, autobusy a vlaky, ale také vodní taxi. Velkou chválu si vysloužila i asijská města. Nejvýše na žebříčku skončilo Tokio na třetím místě. V první desítce je také Singapur, Hongkong, Tchaj-pej a Šanghaj. Na posledním místě se umístila indická Bombay.

Koktejl - další články

Doporučujeme