Pejskaři a kočkomilové jsou naprosto odlišný druh lidské rasy. Potvrdila to i vědecká studie

26. srpna 2021·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Nejen že kočky a psi jsou naprosto odlišní. Stejně tak i jejich majitelé jsou každý z jiného těsta. V těchto hádkách totiž nejde o zvířata jako taková, ale o rozdílné povahy obou páníčků. Informace o této studii přináší National Geographic.

Lidé, kteří milují kočky a ti, kteří tíhnou spíše k pejskům se neustále dohadují, které zvíře je lepší. Podstata jejich rozepře je ale v něčem zcela jiném. Jde totiž v podstatě o dva odlišné “lidské druhy”, což dokládá i nová studie z wisconsinské Carroll University, kterou uvedl National Geographic.

Ze studie vyplývá, že pejskaři jsou spíše aktivnější, vstřícnější a především dodržují pravidla. Kočkaři patří naopak k introvertům, jsou citlivější a dávají přednost účelnosti, než striktnímu dodržování pravidel za každou cenu. Mají také v průměru o něco vyšší IQ než ti, jejichž srdce bije pro psy.

Výsledky testů jsou logické. Se psy se musí chodit ven na procházky, kde člověk potkává jiné pejskaře nebo lidi obecně. Kočky se venčit nemusejí, a tak mohou jejich majitelé zůstat třeba s knížkou doma bez nějakého sociálního kontaktu.

Průzkum čerpal z testování 600 vysokoškoláků, kteří se měli rozhodnout, zda jsou spíše milovníky psů nebo koček. A mimo jiné uvést, co mají na svých mazlíčcích nejraději. “Kočičí lidé” tvořili jen 11 procent z dotázaných, zatímco “psí lidé” je s 60 procenty hravě přečíslili. Zbývající účastníci průzkumu uvedli, že mají buď rádi obě zvířata, nebo žádné z nich.

Tato studie byla provedena nejen za účelem rozseknutí věčných diskuzí, které zvíře je lepší, ale především má pomoci psychologům lépe určit směr pacientovi léčby.

Zdroj: National Geographic

Koktejl - další články

Doporučujeme