Jennifer Aniston má narozeniny. Podívejte se, jak šel čas s krásnou Rachel z Přátel

11. února 2020·Celebrity·Redakce

Jennifer Aniston, FOTO: YouTube / Friends / Shuttestock

Krásná herečka 11. února oslaví 51. narozeniny! Co dělala předtím, než získala osudovou roli Rachel v seriálu Přátelé a jak ji desetiletá etapa v tomto sitcomu změnila?

Jennifer Joanna Aniston se narodila 11.února 1969 v Kalifornii. Tatínek je původem z Kréty, maminka z New Yorku a možná právě rozmanitý genový vklad zapříčinil, že je tato krásná žena symbolem krásy už několik let. V roce 2000 se Jennifer vdala za hereckého kolegu Brada Pitta, o pět let později se nejslavnější pár rozvedl kvůli Bradovým pletkám s kolegyní Angelinou Jolie. Po několika krátkých vztazích začala roce 2011 žít s Justinem Therouxem, s nímž se roku 2012 zasnoubila. Bez  jakékoliv publicity se za něj 5. 8. 2015 provdala.

aniston5

Zlom v karéře

Jeniffer je herečka, producentka, věnuje se také režii a získala ocenění Emmy a Zlatého glóbu za nezapomenutelnou roli Rachel Greenové ze seriálu Přátelé. V roli Rachel začínala jako rozmazlená tatínkova holčička, aby se přes práci servírky dostala až do módního průmyslu předních světových značek. Zajímavostí je, že i Jennifer kdysi začínala jako servírka, než ji proslavila právě role v Přátelích. Dne 22.září byla odvysílána první epizoda, poslední mohli diváci vidět 6.května 2004. V USA ji tehdy sledovalo 51,1 milionů fanoušků. Rachel a Ross měli ve filmovém příběhu nejdelší vztah. Po několika eskapádách spolu překvapivě začali filmově chodit také Chandler a Monika. I potrhlá Phoebe našla svého vyvoleného. A Joey zůstal se svým italským šarmem nezadaný, aby mohl svou typickou otázkou “Tak jak to de?” dál pokoušet všechny ženy v blízkosti.

Účes podle Rachel

Hned po první sérii se objevil nový trend: Chci účes jako má Rachel! Ženy šílely, kadeřníci měli jedinou dokonalou předlohu. Její jsou od té doby inspirací po celém světě a ona to ví, proto je svěřuje do péče těch nejlepších kadeřníků. Podobně ikonickou se stala titulní píseň I´ll Be There For You od skupiny The Rembrandts.

aniston2

Jeden milion dolarů, to je plat, který se připsal na účet úspěšné Jennifer za každou epizodu za poslední dvě série – celkem jich bylo od roku 1994 do roku 2004 natočeno deset. Jennifer se tak se svými dvěma kolegyněmi zapsala do Guinnessovy knihy rekordů jako nejlépe placená televizní herečka všech dob.

Celebrity - další články

Doporučujeme