Vědeli jste, že vitamín C vyleští nerezové spotřebiče a vypere prádlo? Máme pro vás jedinečné rady

10. října 2019·Články·Redakce

shutterstock

Citron jako čistící prostředek? Ano! A navíc je to ekologické. Kapeme si ho na smažený řízek, používáme ho do zálivek salátů a nechybí v čaji při chřipce. Zkuste ho ale pro jednou nesníst. Citrón se totiž dá využít jako perfektní prostředek při úklidu domácnosti!

Slupky z oloupaného citrusu dejte na dno vašeho odpadkového koše. Teprve na něj pak dejte sáček, do kterého střádáte odpadky. Slupky dokonale eliminují zápach, stačí je jednou za týden vyměnit.

Citron je přírodní bělidlo. Spolu s pracím práškem nalijte do bubnu i šálek citronové šťávy – vybělí, krásně provoní a osvěží barvy.

Citron nakrájený na kolečka usušte a plátky pak vložte do látkového sáčku. Pověste nebo položte ho do šatní skříně a moly se vašemu oblečení vyhnou obloukem!

Vytvořte si sprej z 240ml bílého octa, stejného množství vody, 5 kapek citronoveho oleje, stejný počet levandulového oleje a směs stříkněte do mikrovlnné trouby. Poté setřete houbičkou a otřete navlhčenou houbičkou. Mikrovlnku nechte vyvětrat. Je čistá a zápach je pryč.

Víte, kde se ve vaší kuchyni množí nejvíce bakterií? Na kuchyňském prkénku! Je potřeba ho jednou za čas opravdu důkladně vyčistit. Toho docílíme půlkou citronu, kterou potíráme plochu prkénka.

S nerezovými plochami se čas od času trápí každá hospodyňka. Udržovat je lesklé a čisté je náročné – namíchejte si pastu, díky které budou vaše spotřebiče čisté, lesklé, beze šmouh a navíc bez nutnosti použít chemické prostředky. Šťávu z citronu smíchejte s trochou soli a směs naneste na houbičku. S ní pak vydrhněte dřez, vyčistěte kuchyňské nerezové koutky i ostatní spotřebiče.

Články - další články

Doporučujeme