Co dělají, když jste pryč? Kočky a psy zabavíte interaktivními hračkami i výhledy z okna

29. května 2022·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Většina domácích mazlíčků se musí smířit s tím, že jejich páníčci ráno odcházejí do práce a vracejí se až odpoledne nebo večer. Jenže co celý den dělat? Jak zabavit vašeho pejska nebo kočku, když zrovna nejste doma? Odpověď přináší server Můj chlupáč.

Spánek nadevše

Co dělá váš miláček, když jste pryč celý den? Většinou spí. To znamená, že jakmile přijdete domů, bude opět hodně aktivní. Proto psa vezměte na procházku a s kočkou si pořádně hrajte. Hodinku dvě byste svým zvířatům měli určitě věnovat, pak budete mít doma jen a jen spokojené mazlíčky. Oni se stejně za chvíli unaví a vy pak budete mít čas na sebe.

View this post on Instagram

A post shared by Cats of Instagram (@cats_of_instagram)

Interaktivní hry pomůžou

Když se podíváte na trh, je zde spousta možností na různé interaktivní hry. Ty zvíře zabaví na delší čas, než třeba plyšová hračka nebo míček. Většinou se jedná o systém, na který mazlíček musí přijít, aby se dostal k nějaké ňamce. Určitě se vyplatí takovou hračku pořídit, protože zvířeti po vaše odchodu bude chvilku trvat, než na systém přijde. A pak ho čeká voňavá dobrota.

Zvířecí Kelišky

Psi a kočky mají s lidmi společné třeba to, že jsou od přírody velmi zvědaví. Proto ocení, když budou mít přístup k oknu, ze kterého budou pozorovat okolí. Jestliže máte oplocenou zahradu a vycvičeného mazlíčka, klidně ho pusťte až ven. Zaujmou ho nejen další zvířata, jako třeba ptáci, ale i listí. Nicméně by měl mít vždycky možnost vrátit se domů a také možnost krmení a vody.

View this post on Instagram

A post shared by DOGS 🐶 (@insta_dog)

Soukromý pokoj

Někteří majitelé nechtějí nechat zvířatům k dispozici celé obydlí, protože se bojí, že se mazlíčci budou nudit a začnou okusovat nábytek. Proto je zavírají třeba jen do chodby, kde jim dají pelíšek, jídlo a vodu. To ale není moc prostoru. Co takhle udělat kompromis a nechat pro zvíře jednu celou místnost, kde budou mít kromě základních potřeb i hračky a dostatek pohodlí nebo třeba toaletu.

Životní styl - další články

Doporučujeme