Dobří lidé ještě žijí! Holčička (4) s nádorem na mozku dostala poštou stovky knížek

20. ledna 2020·Životní styl·Karolína Stránská

Když rodiče zjistili, že jejich malá holčička trpí rakovinou a zbývá jí pár měsíců života, rozhodli se zůstat optimisty a vnést jí do života ještě trochu radosti. Požádali širokou veřejnost o darování knížek do knihovničky jejich dcerky.

“Síla naší Leny nás inspiruje, abychom kvůli ní byli silnější. Když vidím, jak každým dnem bojuje, aby nemoci vzdorovala, vím, že je naším malým zázrakem,” uvedla maminka pro ABC News.

Lena miluje čtení víc než cokoliv jiného na světě. Její rodiče proto přišli s nápadem vytvořit jí její vlastní knihovnu. Lenina teta dokonce založila crowdfundingovou kampaň, kde žádala o příspěvek na nákup knih. Když se o jejím příběhu lidé dozvěděli, k rodině domů začali proudit desítky balíčků.

“V sobotu jsme dostali první zásilku, bylo to okolo 150 krabic. Od té doby jsme dostali další desítky. Některé z balíčků obsahovaly třeba i 17 knížek. Laskavost cizích lidí nezná hranic,” přiznal tatínek.

Štědrost se projevila zejména v případech, kdy lidé zaslali knížky nejen pro nemocnou holčičku, ale také pro jejího bráchu a přidali přáníčka, v nichž přáli Leně uzdravení.

Životní styl - další články

Doporučujeme