Láska, něha a pozornost. Jak zajistit, aby vaše micinka byla spokojená a šťastná?

28. července 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Každý majitel domácího mazlíčka chce, aby jeho zvířátko bylo šťastné. Jak poznáte, že je šťastná vaše micka? A pokud není, jak toho docílit? Návod na spokojenou kočičku přináší web ireceptář.cz.

Jídlo vždycky pomůže

Kočka není jen tak nějakým společníkem, kterého odbydete levnou a nekvalitní stravou. Kočky jsou vybíravé a jen tak jim něco prostě nechutná. Když budete svou kočičí královnu krmit dobrou a kvalitní potravou, bude nejen šťastná, ale především zdravá a společnost vám bude dělat dlouhá léta.

View this post on Instagram

A post shared by Cats of Instagram (@cats_of_instagram)

Čas na zábavu

Kočky nejsou zvířata, která by jen ležela. Ano, spánek zabírá podstatnou část jejich dne, ale rády si i hrají. A rozmanité hračky milují. Stačí drobnost, třeba jen kulička z papíru nebo gumička do vlasů. Jejich lovecké pudy můžete také podpořit hračkami z peří nebo krabicí. Do ní udělejte otvor a nechte kočku objevit nový prostor. Zabaví je i laserové ukazovátko, ale pozor ať jí nezamíříte do očí.

Výšky prostě milují

Určitě jste si všimli, že kočky milují, když se mohou pohybovat po vysokém nábytku nebo spí na vyvýšených místech. Proto jim tuto možnost dopřejte. Ideální je umožnit jim vylézt někam vysoko, kde nic nerozbijí a budou se tam cítit v bezpečí. Radost jí uděláte i kočičím stromem, na kterém si bude moct hrát i odpočívat.

Nezapomínejte na pozornost

Kočka je šťastná, když na ní máte čas. Proto jí dopřejte něhu a dotyk. Ona vás sice miluje, ale chce vědět, že vy ji také a že na ni máte čas. Pořídit si zvíře a nemít na něj čas, není úplně vhodné. Rozptýlit ji může sice jiná kočka, ale prioritně byste na ní měli mít čas vy. Kontakt s jiným zvířetem je pro ni samozřejmě rozdílný, než kontakt s člověkem.

Zdraví je zásadní

I návštěva veterináře patří k péči o štěstí vaší micky. Ne že by se na ni extra těšila, ale lepší kvalita života a zdraví jsou samozřejmě základním kamenem k její spokojenosti. Když vaši kočku veterinář prohlédne a bude všechno v pořádku, budete spokojenější i vy, což váš mourek vycítí.

View this post on Instagram

A post shared by Cats of Instagram (@cats_of_instagram)

Na špínu zapomeňte

Kočka vám sice slovně nevynadá, ale věřte, že když nebude mít čistou toaletu, poznáte to jinak. Kočky nesnáší znečištěné záchodky. Dokonce je to pro ně stresující situace, která může vyvolat nezvyklé chování a to, že potřebu půjdou vykonat jinam.

Životní styl - další články

Doporučujeme