Vrnění, ukázat bříško nebo pronásledování. Jak poznáte, že vás má kočka opravdu ráda?

27. července 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Tahle otázka je vždycky velmi náročná. Máte rádi kočky nebo psa? O psí věrnosti nemusíme pochybovat, ale co ta kočičí? Dá se zjistit, zda nás mají micky opravdu rády? Jde to. Magazín ireceptař.cz prozradí, jak to poznat.

Je vždy u vás, když ji potřebujete

Připadá vám vaše kočka jak malé dítě, které s vámi neustále musí být v jedné místnosti? Pak je to první signál, že vás vaše micka opravdu zbožňuje. Nemusí se k vám zrovna tulit, nemusíte na ní pořád sahat, ale to vědomí, že tam jste, ji stačí. Je možné, že když odejdete z místnosti, běží hned za vámi jako pejsek. Je to jeden ze znaků, že jste její oblíbenou společností.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Cats of Instagram (@cats_of_instagram)

 

Kouše do vás, a přitom mhouří oči

Přivřené oči u kočiček se nazývají kočičí polibky a je to znakem jejich náklonosti. Pokud na vás kočka kouká a velmi pomalu otvírá a zavírá oči, vyjadřuje vám lásku. Ukazuje, že vám důvěřuje a záleží jí na vás. Když na kočku uděláte to samé, oplácíte jí tím svou lásku. Ani jejich kousání není projevem nenávisti, ale lásky. Milostné kousance jsou mnohem jemnější, než kdyby vám chtěla ublížit. Takové kousnutí by opravdu bolelo. Tohle jen lechtá a je to další projev kočičí lásky.

Ukazuje vám bříško a bouchá hlavou

Kočky si na záda lehnou jen před někým, koho mají opravdu rády a komu věří. Když vám kočička ukáže bříško, važte si toho. Dává vám najevo lásku a vyzývá vás tak ke hře. Nejen bříškem, ale i hlavou vám ukazuje svou náklonnost. Když se o vás otře, vylučuje na vás feromony ze speciálních žláz na obličeji a micky si tak označují svůj majetek.

Mňoukání a vrnění

Mňoukání je typickým kočičím projevem náklonnosti. To samé i vrnění, ale je nutné mu naslouchat. Kočky většinou sami na sebe nemňoukají, to jen na koťata. Mňoukání na člověka je projevem jejich vokalizace, chtějí s námi komunikovat stejně jako mezi sebou. Navíc na sebe poutají pozornost a říkají nám, že mají hlad, chtějí nás pozdravit nebo se přihlásit o pozornost. Kočky vrní, když jsou šťastné, cítí se bezpečně a spokojeně. Nejčastěji předou u hlazení nebo u hry. Je to jasný projev lásky a spokojenosti.

Životní styl - další články

Doporučujeme