Holčička se narodila 12 týdnů před termínem, oproti očekávání lékařů přežila

17. května 2020·Životní styl·Redakce

Zdroj: Newslions

Pouze málo věcí nás dokáže tak fascinovat tolik jako porod. Proces vzniku nového života, devítiměsíční nošení a závěrečný porod nás zanechávají v úžasu. Je ale pár porodů, které jsou naprosto výjimečné. Jedním z těchto porodů je případ holčičky, která se narodila od 12 týdnů dříve a vážila pouhých 0.4kg.

Průměrná váha donošeného miminka by se měla pohybovat někde mezi 2.7 až 4.1kg. Právě kvůli její váze jí doktoři dávali maximálně půl procenta na přežití.

Její porod přišel nečekaně poté, co její osmačtyřicetileté matce začal rapidně klesat tlak. Po řadě vyšetření doktoři zjistili, že do plodu neproudí krev. Lékaři museli zasáhnout císařským řezem a Manushi se tak narodila o 12 týdnů dříve v nemocnici v indickém městě Rajasthan.

Bylo velice nepravděpodobné, že by dítě skutečně přežilo. Manushi ale zřejmě na tomto světě měla být, dokonce se tehdy rozhodla, že bude dýchat sama, ač s obtížemi. Její mozek, ledviny, plíce a srdce ještě nebyly vyvinuté, takže byla ihned umístěna do inkubátoru.

Její léčba byla vcelku nákladná a rodiče dítěte si ji nemohli dovolit. Léčba totiž vyšla asi na 330 tisíc korun. Nemocnice všechny výlohy zaplatila.

Rozhodli jsme se zachránit život dítěti. Nabídli jsme rodičům, že vše uhradíme. Chtěli jsme do světa vyslat zprávu, že lidský život musí být chráněn,“ řekl doktor Janged pro portál The Sun.

Není pochyb o tom, že dítě bude potřebovat další lékařskou pomoc, ale prozatím to vypadá, že je zdravá a šťastná.

Životní styl - další články

Doporučujeme