Další malér! Harry se stále tituluje označením vévoda, přestože mu to královna zakázala

29. června 2021·Celebrity·Barbora Turková

Harry a Meghan, ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Neuplyne snad týden, aby se nepsalo o jejich dalším průšvihu. Ani tentokrát Harry s Meghan nezklamali a na kontě mají další prekérní situaci, kterou naštvali královnu Alžbětu II. Došlo totiž k neoprávněnému použití Harryho titulu, které mu sice královna nechala, ale zakázala mu, aby ho používal.

Princ Harry do rodného listu své dcery Lilibet nesprávně nechal napsat “Jeho královská Výsost”. Napsal to deník The Sun, který má k dispozici i kopii dokumentu. Na fotografiích je vidět, že v kolonce jméno je uveden vévoda ze Sussexu, přičemž onen titul je i v kolonce příjmení. Ještě před pár lety by to bylo samozřejmě v pořádku, ale nyní je to pořádný průšvih.

View this post on Instagram

A post shared by Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official)

Podle pravidel, která nastavila královská rodina poté, co se Meghan a Harry rozhodli oficiálně opustit  její úřad a odstěhovali se do USA, totiž princ nesmí tento titul používat, i přesto že si ho mohl ponechat. Nesmí ho používat ani Meghan, to je ale v rodném listě její dcery dodrženo.

Na certifikátu z oblasti Santa Barbary je Meghan správně uvedena svým občanským příjmením – Markle. Křestní jméno ale mnohé překvapí, protože je tam napsáno Rachel. To je správně, Meghan je prostřední jméno.

Harry se ale zřejmě stále nemůže smířit s tím, že už si nesmí říkat vévoda ze Sussexu. Už v minulosti, u příležitosti výstavy v Kensingtonském paláci, se u jeho jména titul objevil, následně byl smazán. Někteří lidé, včetně jeho, si nedokážou zvyknout, že už to “jeho Výsost” není. Rodný list jeho dcery potvrdil, že Lilibet Diana Mountbatten-Windsor se narodila 6. června v 11:40 v nemocnici Santa Barbara Cottage Hospital.

Celebrity - další články

Doporučujeme