Drogy, alkohol a zničené duševní zdraví. Princ Harry se opět navezl do královské rodiny

22. května 2021·Celebrity·Barbora Turková

Skoro by se chtělo zeptat, jestli má tohle princ Harry zapotřebí. Zatímco to po pohřbu prince Phillipa vypadalo, že britská královská rodina se usmíří, nyní je všechno jinak. V nejnovějším dokumentu se princ opět opřel do svých nejbližších.

Princ Harry ještě stále neřekl poslední slovo. V nejnovějším dokumentu o mentálním zdraví, který připravil společně s moderátorkou Oprah Winfrey, mluvil o vlastním duševním zdraví, matce Dianě i nynější situaci. “Cítil jsem se úplně bezmocný. Myslel jsem, že mi moje rodina pomůže, ale každý dotaz, požadavek, varování, ať šlo o cokoliv, se setkalo s naprostým tichem nebo úplným opomenutím,” sdělil princ v dokumentárním seriálu The Me You Can´t na Apple TV+.

Pronesená slova patřila do situace, do které se vévoda ze Sussexu dostal, když začal chodit v tu dobu s rozvedenou americkou herečkou Meghan Markle. Jen pár dní poté, co tato skutečnost vyšla najevo, měli být totiž „sledováni, fotografováni, pronásledováni a obtěžováni“. Princi vadilo, že mu královská rodina nabídla jen malou podporu. O manželce mluvil i v okamžiku, kdy přiznal, že se chtěla zabít. Bylo to v době, kdy byla těhotná s jejich synem Archiem. “To, co ji zastavilo, jsem byl já. Že by to bylo vůči mně nefér poté, co se stalo s mojí matkou. Postavila by mě do pozice muže, který ztratil další důležitou ženu ve svém životě. A to v tu chvíli nosila v břiše naše dítě,” uvedl Harry.

Už během první epizody mluvil Harry i o své matce a to hlavně v souvislosti o tom, jak ho její život a smrt ovlivnily. Královská rodina prý o její smrti nemluvila a předpokládalo se, že se každý z její odchodem vyrovná sám. “Když myslím na mámu, jako první si vždycky bohužel vybavím to samé. Připoutaný v autě, pás přes tělo, bratr taky, máma řídí a nahání nás čtyři nebo pět mopedů s fotografy. Pře slzy nemohla ani pořádně řídit. Neexistovala žádná ochrana,” vzpomíná princ. I když byl v tu době ještě dítě, cítil bezmoc, že jí nemůže pomoct.

Chtěl si pomoct drogami i alkoholem

Dianin pohřeb prý prožil jako by ani nebyl ve vlastním těle. Chodil a dělal, co se od něj očekávalo. Následující roky hrál jen svou roli, zatímco uvnitř byl zmatený, prožíval panické záchvaty a silnou úzkost. Nejhorší to prý bylo v době, kdy mu bylo 28 až 32 let. To měl zažívat panické záchvaty jakmile měl nastoupit do auta či viděl fotografa. “Byl jsem ochotný pít alkohol nebo brát drogy. Byl jsem ochotný zkoušet a užívat cokoliv, po čem jsem se alespoň trochu cítil lépe,” přiznal princ.

Sice začal před čtyřmi lety chodit na terapii, ale stále žil v královském prostředí, kde se o těchto věcech nemluvilo. Přiznal, že potřeboval pochopit minulost a překonat ji. Právě to byl důvod, proč se s Meghan a synem Archiem přestěhoval do Spojených států. Chtěl pryč od britského bulváru a života v neustálém hledáčku fotografů. Necítí vůbec žádné výčitky, že tohle udělal.

Celebrity - další články

Doporučujeme