Ex-Lunetic Martin Kocián o toxické psychóze: Běhal jsem nahý po Praze a pak mě zatkla zásahovka

17. června 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: Martin Kocián

Bývalý člen legendární kapely Lunetic Martin Kocián (47) se se svým problémem s drogami nijak netají. Nyní však přiznal, že nedávno prodělal toxickou psychózu a na základě nepříjemné zkušenosti konečně dal drogám vale. 

Martin Kocián sice do skupiny Lunetic již nepatří a hudba ho již dlouho neživí, stále ale patří mezi výrazné osobnosti českého showbyznysu. Někdejší lamač dívčích srdcí a člen legendární boybandu má totiž na svém kontě již řadu skandálů a nijak se netají svou závislostí na pervitinu.

Teď to ale vypadá, že ho divoký životní styl pomyslně dohnal. “Poslední léto jsem měl poprvé v životě toxickou psychózu. Je to jako delirium tremens, ale u narkomanů. Neodhadl jsem prostě dávkování pervitinu. Ležel jsem ve tmě na louce v Praze na Hájích a myslel jsem si, že jsem na mraveništi. Proto jsem se svléknul donaha a vyběhl jsem na sídliště,” přiznal pro eXtra.cz.

Psychóza pominula asi po půl hodině a zpěvák, který se v současnosti živí jako instalatér, musel začít řešit, co dál. Poprosil proto kolemjdoucího, aby mu půjčil telefon, zavolal si sanitku a nechal se odvézt do nemocnice v pražské Krči.

Jedu si pro 2 řidičák.preji hezký den

Posted by Martin Kocián on Monday, May 31, 2021

“Ráno mi dali pantofle a kraťasy a pustili mě. Ale nemohl jsem jít do Prahy bez peněz, bez ničeho, ještě úplně vyndaný. To bych nezvládl. Tak jsem se pak zabarikádoval na záchodě s kytičkou a tužkou v ruce. Přijela mě zatknout zásahovka a odvezli mě na detox do Bohnic,”popsal těžké chvíle.

Protože měl již v té době podmínku, bylo potřeba, aby na detoxu zůstal alespoň deset dní. Jinak by přišel nepodmíněný trest.

“Ale přišel jsem za to divadlo o řidičák. Trvalo mi dalších deset měsíců, než jsem ho přes psychology a psychiatry dostal zpátky. Musel jsem je přesvědčit, že jsem v pořádku,” uvedl Kocián.

Čtyři měsíce bez pervitinu

Pro bývalého člena slavné kapely byly tyto zážitky pomyslnou poslední kapkou a rozhodl se zaměřit na své zdraví. Podle svých slov je nyní již čtyři měsíce střízlivý a podařilo se mu nabrat i nějaká ta kila.

Ahojky Robin h…Údove a lovkyně KANCŮ…je hrůza po Covid-19 jsem vyžranej jako to PRASeee co lovíme.. přeji hezký den a myslivostí zvláštně..

Posted by Martin Kocián on Tuesday, June 1, 2021

Kapela pokračuje bez Kociána

Drogy pošramotily i vztahy v kapele. Po mnoha sporech ostatním členům došla trpělivost a na podzim roku 2019 se Václav Jelínek, David Škach a Aleš Lehký rozhodli, že budou raději pokračovat bez Kociána. “Je nám to velmi líto, ale Martin Kocián už není členem skupiny Lunetic. Důvody jsou velmi osobní, takže jen mezi námi. Děkujeme za pochopení, podporu a těšíme se na Vás na dalších koncertech,” vzkázala tehdy kapela fanouškům.

Trojice nadále vystupuje, Martin Kocián se nakonec z hudebního průmyslu zcela stáhl a rozhodl se změnit obor.

Posted by Lunetic – comeback on Thursday, November 5, 2020

Celebrity - další články

Doporučujeme