Gunther z Přátel má rakovinu v pokročilém stádiu. James Tyler nemůže ani chodit

22. června 2021·Celebrity·Barbora Turková

James Michael Tyler (Zdroj: se souhlasem National Broadcasting Company (NBC)

Smutná zpráva překvapila fanoušky seriálu Přátelé tento týden. Představitel kavárníka Gunthera James Michael Tyler v pořadu Today oznámil, že má rakovinu prostaty v pokročilém stádiu. Nemoc se rozšířila i do kostí.

Rakovina prostaty byla Jamesu Michaeli Tylerovi diagnostikována v roce 2018, nemoc se později rozšířila i do kostí, včetně páteře. “S diagnózou se srovnávám poslední téměř tři roky. Je to ve čtvrtém, pokročilém stádiu. Takže mě nakonec pravděpodobně dostane,” uvedl herec v rozhovoru v pořadu Today. Kvůli agresivní formě nemůže Tyler ani chodit, má paralyzovanou dolní část těla.

View this post on Instagram

A post shared by TODAY (@todayshow)

Při prvotní diagnóze prý byli lékaři optimističtí, herec podstoupil hormonální léčbu a cítil se dobře. Na začátku pandemie ale nemoc začala mutovat a rozšířila se. “Vynechal jsem jedno vyšetření, to není dobré. Rakovina se rozhodla zmutovat a rozšířit,” říká Tyler, který podstupuje chemoterapii. To je i důvod, proč se nemohl zúčastnit vzpomínkového dílu slavného seriálu Přátelé.

Chtěl jsem být součástí speciálního dílu Přátel, původně osobně. Popravdě to bylo hořkosladké. Sám jsem se rozhodl se připojit pomocí videohovoru, protože jsem nechtěl na takovou událost vrhnout stín. Nechtěl jsem říkat, že Gunther má rakovinu,” řekl herec, který se tak s kolegy spojil přes Zoom.

Herec na základě svých zkušeností vyzývá muže k tomu, aby nepodceňovali riziko rakoviny prostaty a pravidelně chodili na preventivní prohlídky. James Michael Tyler se do povědomí zapsal jako kavárník Gunther. Přestože to ze začátku vypadalo jen jako epizodní role, herec ji dokázal perfektně ztvárnit a fanoušci si ho zamilovali.

Celebrity - další články

Doporučujeme