Herec Hugh Grant už nechce hrát romatické role. Teď se specializuje na padouchy a sociopaty

10. září 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Hugh Grant. (Foto: Shutterstock)

Oblíbený anglický herec a lamač ženských srdcí Hugh Grant oslavil ve čtvrtek 61. narozeniny. Při té příležitosti poskytl rozhovor časopisu Hollywood Reporter, kde se přiznal, že končí s romantickými rolemi. Od teď sympatický herec hraje jen sociopaty a padouchy.

Hugh Grant se dostal do podvědomí diváku na přelomu osmdesátých let. Prvním jeho velkým filmovým úspěchem byl snímek Soumrak dne, ve kterém si zarál hlavní roli a pak už to jelo. Díky své krásné tvářičce si zahrál například ve filmu Láska nebeská, Deník Bridget Jonesové, Nothing Hill nebo Čtyři svatby a jeden pohřeb. Za ten získal i Zlatý glóbus.

Teď posledních pár let má konečně možnost si zahrát i role padouchů, sociopatů či politiků.Nikdy jsem jich moc neměl. Roky jsem točil romantické komedie, které se lidem líbily, ale na ceny nedosáhly,” uvedl pro Hollywood Reporter Grant. “A protože jsem už starý a ošklivý, tak mi hlavní role v romantických komediích už nenabízejí, za což jsem svým způsobem rád,” dodal.

Naposledy tedy zazářil v seriálu HBO Mělas to vidět. Ve kterém Hugh hraje dětského onkologa obviněného z vraždy. Je to, jako kdyby svět filmu a televize konečně přišly na to, kým jsem doopravdy,” uvedl v rozhovoru. Na Oscara nikdy nominován nebyl, ale za to byl nominován podruhé na Zlatý glóbus.

Svou temnější stránku lidské osobnosti už měl možnost ukázat i ve filmu Skandál po anglicku, kde ztvárnil skutečného britského politika Jeremyho Thorpea, který stanul před soudem za vražedné spiknutí. A také ve snímku Paddington 2. Herec tak podle časopisu s postupujícími lety dozrál do těchto složitějších rolí. Je to docela úlevné dostat možnost vyjádřit zlo, a to v jakékoliv podobě,” dodal Grant.

Celebrity - další články

Doporučujeme