Konec mlčení! Královna kvůli Harrymu a Meghan mění komunikační strategii

29. června 2021·Celebrity·Barbora Turková

Královna Alžběta II. a vévodkyně Meghan. (Foto: ČTK)

Dlouho platilo v královské rodině nepsané pravidlo - nic nevysvětlovat, nic nekomentovat. To by se teď ale mělo změnit. Královna Alžběta II. po mediální přestřelce ohledně jména pro dceru Harryho a Meghan nařídila, aby Buckinghamský palác opravoval všechna nepřesná tvrzení.

Mediální přestřelka prince Harryho a jeho manželky Meghan s Buckinghamským palácem je britskými bulvárními deníky popisována jako další kapitola veřejné války, která se po smrti prince Phillipa zdála jako uzavřená. A vypadá to, že britská panovnice s tím teď bude něco dělat. Přiměla ji k tomu hlavně hádka, ve které Harry vyhrožuje stanici BBC právníky. Doposud palác ani dvořané jakékoliv zprávy, které se rodiny týkají, nekomentovali.

Nyní však členové královské domácnosti a přátelé rodiny mohou na přání královny opravovat jakékoliv prohlášení, které by působilo dezinformačně. Týká se to výroků nejen Alžběty II., ale i členů rodiny. Asi nelze očekávat, že by se nyní vyjadřoval ke všem záležitostem, které se týkají britských rodinných vztahů, ale rozhodně lze počítat s tím, že se objeví více hlasů z královských kruhů.

View this post on Instagram

A post shared by Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official)

Nové rozepře mezi příznivci Harryho a Meghan a královskou rodinou se týkají pojmenování dcery jménem Lilibet, tedy rodinnou přezdívkou, kterou Alžběta II. získala už jako malá, protože neuměla vyslovit své jméno. Královnu tak oslovoval i její manžel a mnozí podotýkají, že jméno Lilibet je pro ni až moc osobní. Okamžitě tak vyvstala otázka, zda o možnost pojmenovat takto svou dceru Harry požádal.

Americká média s odkazem na prince i jeho manželku tvrdí, že se na to panovnice zeptal. BBC je ale konfrontovala s tím, že to královně jen suše oznámil, než aby se ptal. Zdroj mají prý přímo z paláce. Harry ale následně oslovil právnickou firmu, které články BBC odsoudila a oznámila, že zvažují další kroky.

Stanice si nicméně za svými články stojí. Podle deníku The Mail on Sunday jde ale o víc, než jen o jméno. “Je to o tom, zda byla či nebyla popsána přesná verze toho, co se stalo,” uvedl zdroj.

Celebrity - další články

Doporučujeme