Modelka Cara Delevingne o své sexuální orientaci: Je to proměnlivé jako počasí!

23. června 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Cara Delevingne. Foto: Shutterstock

Jedna z nejžádanějších modelek světa Cara Delevingne (28) se nikdy nebála jít proti proudu. Společenskými stereotypy se svazovat nenechá a nebála se ani otevřeně přihlásit k bisexuální orientaci. Teď však přiznává, že je to s jejím milostným životem o něco složitější. 

Modelka a herečka Cara Delevingne je vzorem pro mnoho mladých lidí. Také proto otevřeně přiznává svou bisexualitu a snaží se bojovat za rovná práva pro všechny. V oblasti sexuality a lidských identit se ale v poslední době společenský diskurz značně změnil a co bylo dříve binární a jasně vymezené, o tom se dnes uvažuje spíš jako o spektru.

A právě nové termíny přiměly slavnou modelku, aby se nad svou sexuální orientací znovu zamyslela. “Neustále se mění, jak se charakterizuji. Ať už se označuji jako pansexuálka, nebo bisexuálka – už ani nevím,” svěřila se v podcastu Make It Reign s Joshem Smithem.

Zatímco bisexuálové jsou přitahováni jak muži, tak ženami, pansexuálové jsou přitahováni kýmkoli, nehledě na jeho pohlaví nebo gender. Druhý termín tak zahrnuje i trans a nebinární jedince a řada z těch, kdo se ještě nedávno identifikovali jako bisexuálové, tak zjišťuje, že jim nová nálepka vyhovuje o něco víc. “Je to proměnlivé jako počasí, ale teď už se aspoň za svou orientaci nestydím,” uvedla modelka.

Delevingne si přitom cestu ke své sexualitě musela složitě hledat. Modelka pochází k konzervativní rodiny, která cokoli jiného, než heterosexualitu neschvaluje. I ona sama přiznává, že pod vlivem výchovy bývala v dospívání homofobní.

Pak si ale začala uvědomovat, že ji přitahují ženy. “Když jsem si sama uvědomila, co jsem, přepadly mě masivní deprese, a dokonce myšlenky na sebevraždu, tak moc jsem se za sebe styděla,” popsala před několika měsíci v podcastu Goop v rozhovoru s herečkou Gwyneth Paltrow. Také proto se nyní snaží šířit osvětu a ukazovat mladým lidem, že stojí za to žít.

Celebrity - další články

Doporučujeme