Moderátor Aleš Cibulka po operaci střev: Bylo to o hubu, manžel Michal mi zachránil život

15. června 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Aleš Cibulka a Michal Jagelka. Foto: ČTK

Moderátor Aleš Cibulka (44) prakticky utekl hrobníkovi z lopaty. Když se u něj před víkendem rozvinuly zdravotní problémy, nejprve jim příliš váhy nepřisuzoval. Díky duchapřítomnosti svého životního partnera Michala Jagelky (44) ale na poslední chvíli zamířil k lékaři a v pátek prodělal akutní operaci střev. "Michal mi možná zachránil život,“ svěřil se po operaci do médií.

Potíže moderátora Aleše Cibulku začaly trápit již na začátku týdne. Serveru eXtra.cz popsal, že ho bolelo v podbřišku a kvůli nevolnosti nemohl pořádně jíst. Zašel si proto na chirurgickou pohotovost, kde mu řekli, ať přijde za tři dny na kontrolu. Za tu dobu ho ale zdravotní problémy skolily. “Do té doby se to ale rozvinulo, takže jsem tam už zůstal a šel rovnou na sál. Byla to divertikulitida,” uvedl Cibulka.

I kdybych měl na natáčení ležet, budu tam

Sobotní natáčení Toboganu moderátor kvůli operaci nezvládl, příští epizodu už by ale natáčel rád jako obvykle. “Prý je tu velká šance, že bych šel ve čtvrtek či v pátek domů, a tak bych chtěl na vysílání doskotačit, abych mohl splnit přání výbornému desetiletému moderátoru Tomášovi, který má pořad moderovat se mnou, za mého odborného dohledu. Splní se mu přání, jako hosty si vybral zpěvačku Helenu Vondráčkovou a režiséra Zdeňka Trošku. Oba na to kývli, takže i kdybych tam měl u toho ležet, budu tam,” plánuje Cibulka.

Moderátor stihl operaci doslova jen tak tak. Za včasný zákrok vděčí své drahé polovičce. “Ve chvíli, kdyby praskl hnisavý zánět, který byl zapouzdřený, byl by to velký pr**er. Kdyby mě Michal netlačil k tomu, abych si v pátek ještě zašel do špitálu na kontrolu, odjeli bychom si vesele na chalupu. A tam kdyby to na té samotě prasklo, byl by to vážný, akutní problém. Bylo by to s odpuštěním o hubu. Michal mi možná zachránil život,” svěřil se pacient.

“Manžel” Michal Jagelka mu pomáhá i při rekonvalescenci – pravidelně svého milého navštěvuje a v mezičase si často volají. Stejnopohlavní páry manželství v České republice uzavírat nemohou, Cibulka s Jagelkou se proto rozhodli alespoň pro registrované partnerství. Běžně o sobě ale mluví jako o manželích a patří mezi otevřené zastánce manželství pro všechny.

Celebrity - další články

Doporučujeme