Vendula Pizingerová slaví 50. Její život byl plný bolesti a smutku, teď prožívá radostné období

18. února 2022·Celebrity·Barbora Turková

Karel Svoboda s manželkou (Foto: ČTK)

Vendula Pizingerová dnes slaví 50 narozeniny a sama nejlépe ví, jak osud může být krutý. Během let přišla kvůli leukémii o čtyřletou dceru Klárku, pak o manžela Karla Svobodu. Nyní je znovu vdaná a těší se ze syna Pepíčka. Informaci přinesl Extra.cz

Vendula Pizingerová, za svobodna Horová, se do vědomí poprvé dostala v roce 1995, když začala chodit se slavným hudebním skladatelem Karlem Svobodou  (†68). Bylo to jen rok poté, co kamarád Karla Gotta přišel o svou manželkou Hanku, proto byl s Vendulou dlouho jen kamarád. Lásce ale člověk neporučí, a tak se brzy konala veselka. Vendule bylo 23 let, Svoboda byl starší o více než třicet let.

V roce 1996 se jim narodila dcera Klárka, které ale ve dvou letech lékaři diagnostikovali leukémii. I přes veškerou snahu lékařů dívenka v roce 2000 zemřela, což manžele zdrtilo. “Ani za těch dvacet let se s tím člověk nějakým stoprocentním způsobem nesrovná,” svěřila se před časem v pořadu Blízká setkání. Svou zkušenost, kterou nechce zažít žádný rodič, se ale rozhodla Vendula přetavit v něco dobrého.

View this post on Instagram

A post shared by Vendula Pizingerova (@vendulapizingerova)

Když Klárka byla na transplantační jednotce uvědomila si Vendula, že nemocnici chybí důležité přístroje. V listopadu 1999 uspořádala benefiční koncert ve Státní opeře pod názvem Kapka naděje. Z jeho výtěžku byl zakoupen specializovaný přístroj na diagnostiku leukémie. Ukázalo se, že akce má smysl a Vendula se rozhodla charitativní myšlenku rozvíjet i po smrti dcery.

V srpnu roku 2000 založila Nadační fond Kapka naděje. Ale v té době začali mít manželé partnerské problémy. Smrt dcery pro ně byla obrovskou ránou, se kterou se každý vypořádával po svém. Manželskou krizi se jim podařilo zažehnat a v roce 2005 se jim narodil syn Jakub. Pocit štěstí jim ale dlouho nevydržel.

Nejprve se začalo mluvit o údajném rozvodu, ale v lednu v roce 2007 přišla další velká rána. Karel se rozhodl v ranních hodinách spáchat na zahradě sebevraždu a prostřelil si spánek kulkou. Na vině podle všeho byly deprese. Vendule se znovu zhroutil svět. Stáhla se do soukromí a nažila se vyrovnat s bolestí. V roce 2009 si vzala Patrika Auše, se kterým ale vydržela jen tři roky. Veřejnost jí vyčítala, že se vdala tak krátce po smrti Svobody, ale paradoxně on udělal to samé.

View this post on Instagram

A post shared by Vendula Pizingerova (@vendulapizingerova)

Od rozvodu s Auše uplynul nějaký čas a ona si našla novou lásku. Josef Pizinger je o 16 let mladší a je to syn její kamarádky. Vedle mladšího partnera jen zářila a v roce 2015 se potřetí vdala, s nadějí, že tentokrát to konečně snad vyjde. Uběhlo sedm let a vypadá to, že vše je na dobré cestě, manželé spolu mají dokonce syna Josefa. Díky muži omezila alkohol a cigarety. Jezdí stanovat a na dlouhé túry, spí pod širákem a často sportuje. Josef má na ní velký vliv a Vendula i v padesáti vypadá skvěle.

Celebrity - další články

Doporučujeme