Vystřízlivění po oscarové facce. Will Smith se kaje za své chování a veřejně se omluvil

30. března 2022·Celebrity·Barbora Turková

Will Smith (Zdroj: Profimedia)

V rámci předávání filmových cen Oscar se nemluví o ničem jiném, než o Willu Smithovi. Bohužel ne co se získání sošky týče, ale facce, kterou dal moderátorovi Chrisu Rockovi. A kontroverzní událost má ještě dohru. Will se se vším svěřil na svém instagramu.

Bez dramat by to na Oscarech ani nešlo. Tentokrát se o něj postaral Will Smith a Chris Rock. Druhý jmenovaný totiž nemístně vtipkoval o Willově ženě Jadě Pinkett. Rock o ní prohlásil, že by se díky svému krátkému sestřihu hodila do role elitní vojačky G. I. Jane. Jenže Jady nemá krátké vlasy kvůli módě, ale kvůli tomu, že trpí alopecií. Rozhodně ze svého onemocnění není nadšená.

To ví i Will, který po nepovedeném vtipu vlítl za Rockem na pódiu a uštědřil mu naštvanou facku. „Neber si jméno mojí ženy do hu*y,“ řekl mu. Ostrá reakce všechny zaskočila. Podle agentury Reuters byla od té chvíle nálada velmi ponurá. Někteří herci se za něj postavili, jiní jeho čin odsoudili. I sám Will se po celé události kál.Násilí ve všech formách je toxické a destruktivní. Moje chování včera večer na Cenách Akademie bylo nepřijatelné a neomluvitelné. Vtipy na mou osobu jsou součástí mojí práce, ale vtipy o zdravotním problému Jady byly na mě příliš a reagoval jsem pod vlivem emocí. Rád bych se ti veřejně omluvil, Chrisi. Překročil jsem hranici a udělal jsem chybu. Stydím se za své jednání. Nebylo v souladu s tím, jakým mužem bych chtěl být,“ napsal na svůj instagram.

Omluvil se ale nejen moderátorovi, ale i členům Akademie producentům show, všem přítomným i divákům u televizních obrazovek a sestrám Williamsovým a štábu filmu Král Richard: Zrození šampionek.Hluboce lituji, že moje chování pošpinilo jinak úžasnou cestu nás všech. Nadále na sobě pracuji,“ dušuje se.

Je ale možné, že se Smith dočká i nějakých sankcí.„Zahájili jsme oficiální přezkum incidentu a prozkoumáme další kroky a důsledky v souladu s našimi stanovami, standardy chování a kalifornskými zákony,“ uvedla Akademie v oficiálním prohlášení na sociálních sítích. Někteří volají po jeho vyhození z Akademie, ale ztráta cenné sošky mu prý nehrozí.

Celebrity - další články

Doporučujeme